Конкурси

Підсумки конкурсу «Intel-Техно Україна 2011»

  • 09.02.2011

    З 28 по 31 січня в стінах Київського Політехнічного Інституту, за підтримки представництва корпорації Intel в Україні, пройшов конкурс науково-технічної творчості для школярів Intel-Техно Україна – Національний етап міжнародного конкурсу Intel ISEF (International Science and Engineering Fair). Заходи Конкурсу пройшли під патронатом Національної академії наук України та Міністерства освіти і науки України, за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

    На урочистому відкритті Конкурсу, 28 січня, учасників привітали та побажали успіхів почесні гості: директор інституту магнетизму академік НАН України В.Г. Бар’яхтар, перший заступник начальника Управління Гуманітарної політики при Секретаріаті Кабінету Міністрів України А.М. Гуржій, директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України О.В. Єресько. Також відкриту виставку робіт учасників відвідала Аташе з питань культури Посольства США в Україні пані Сюзан Клірі.

    В Конкурсі взяли участь 111 школярів з 19 рфегіонів України, на огляд відвідувачів та оцінку журі було представлено 101 проект в п’яти категоріях знань: Фізика та Астрономія, Математика, Інженерія, Комп’ютерні науки, Енергетика. Всі конкурсанти змагалися за право поїздки на всесвітній фінал конкурсу, що відбудеться 8-13 травня у м. Лос-Анджелес, США. І це право отримали два індивідуальні та один колективний проекти, які й представлятимуть Україну на міжнародному рівні.



    На Всесвітній фінал  Intel-ISEF-2011 представити проекти:

    Індивідуальні:

    1. Макаров Тимофій Олександрович. Емуляція смичка в електрогітарі. Школа-ліцей №3,  м. Сімферополь

    2. Древаль Олег Леонідович. Прилад для керування освітлювальними приладами за допомогою радіосигналів. Ліцей № 142, м. Київ


    Командний:

    3. Мацишин Олесь Йосипович, Семенякін Микола Сергійович. Розробка і дослідження щільнісного методу захисту від хвилі цунамі, та його конкретної реалізації. Київський Природничо-науковий ліцей № 145, м.Київ 

    На урочистій церемонії закриття Конкурсу, що відбулася 31 січня в Національному технічному університеті України «Київський Політехнічний Інститут», учасників привітали перший проректор університету академік НАН України голова оргкомітету Конкурсу Якименко Ю.І., голова представництва корпорації Intel в Україні, Білорусі та Молдові Шаров В.В., проректор університету доктор технічних наук співголова оргкомітету Конкурсу Варламов Г.Б., директор Департаменту зовнішньоекономічних відносин Національного банку України Круглик С.В., директор інституту ботаніки НАН України Мосякін С.Л., менеджер з корпоративної соціальної діяльності Intel Нанаєва Т.В., директор Конкурсу та директор Фізико-технічного інституту НТУУ «КПІ» Новіков О.М.

    Серед членів наукового журі всеукраїнського конкурсу – провідні вчені та освітяни з наукових та науково-освітніх установ України (3 член-кореспонденти НАН України, 14 професорів та доцентів Механіко-машинобудівного інституту НТУУ «КПІ», 32 професори та доценти Фізико-технічного інституту НТУУ «КПІ»), провідні фахівці з Чернівців та Чернігова, учасники Міжнародного фіналу 2010 року, а також молоді науковці. При визначенні переможців члени журі не лише оцінювали науковий рівень проектів, але й звертали увагу на ті особливості, які підвищують шанси на перемогу на Intel ISEF: презентаційні та комунікаційні навички конкурсантів (вміння ефективно спілкуватись, відповідати на питання, відстоювати свою точку зору), логічне мислення, володіння англійською мовою, самостійність та завершеність проектів.

    Спонсорами національного етапу виступили Акціонерний Банк Експрес-Банк та Банк Надра, Банк Богуслав, представництво компанії Zyxel в Україні, тренінг центр i-Klass, котрі надали фінансову підтримку та призи.

    Національний банк України встановив Спеціальну премію від Голови Національного банку України за кращі проекти конкурсантів, які можуть бути використані на практиці в банківсько-фінансовій сфері. Премії вручив Директор Департаменту зовнішньоекономічних відносин Національного банку України Сергій Круглик. 

    Фоторепортаж конкурсу «Intel-Техно Україна 2011»

    Умови  національного конкурсу:  http://isef.kpi.ua/

    Умови міжнародного конкурсу: http://www.societyforscience.org/isef/about/rules_regulations.asp

    Про міжнародний конкурс дивіться: http://www.youtube.com/user/SocietyforScience

Поділитися: