Конкурси

Урочисте нагородження переможців конкурсу Intel «Успішний проект - 2009»

  • 06.07.2009

    30 червня 2009 року у Києві відбулася церемонія нагородження переможців чергового всеукраїнського конкурсу Intel  «Успішний проект», який було організовано дирекцією освітніх програм корпорації Intel спільно та за сприяння Міністерства освіти і науки України, Інституту інноваційних технологій і змісту освіти  в рамках програми Intel «Навчання для майбутнього».

    Участь у конкурсі брали вчителі загальноосвітніх та професійно-технічних учбових закладів, викладачі та студенти вищих учбових закладів усіх рівнів акредитації. За умовами конкурсу переможці були обрані у трьох номінаціях:

    • Успішний виховний проект;
    • Успішний навчальний проект;
    • Успішні проекти, представлені викладачами системи професійно-технічної освіти.

    Учасники конкурсу мали подати на розгляд журі розробку реально впровадженого проекту, виконаного з використанням інноваційних інформаційних технологій та методів, засвоєних під час проходження тренінгу програми Intel «Навчання для майбутнього». Журі, очолюване експертом програми Оленою кузьмінською, повинно було обрати серед матеріалів найбільш цікаві та новаторські розробки, які мають реальний практичний результат, позитивно впливають на процес навчання, виховання, сприяють опануванню учнями сучасних інформаційних технологій, допомагають готувати дітей до життя в новому суспільстві.

    Цього року на участь у  конкурсі «Успішний проект» було подано більш ніж 120 заявок, що майже вдвічі більше, ніж в минулому році!

    Загалом було обрано 14 переможців, які отримали сертифікати переможця конкурсу та цінні призи від організаторів — відеокамери, цифрові фотоапарати та персональні накопичувачі інформації.

    Цьогорічними призерами конкурсу стали:

    • в номінації «Успішний навчальний проект» -Герасимчук Олена Петрівна, вчителька хімії Новоград-Волинської ЗОШ №7 Житомирської області з проектом для учнів 7-10 класів «Їжа з літерою Є»;
    • в номінації «Успішний виховний проект» - Гончарук Тамара Василівна – вчителька біології Новоград-Волинського колегіуму Житомирської області з проектом для учнів 5-11 класів «Екологічна стежка»
    • в номінації «Успішний проект для учнів професійно-технічних навчальних закладів»Басова Галина Миколаївна, викладач Горлівського ВПУ, Донецької області з проектом «Олександр Волков: мій позивний: Донбас!».

    Також серед призерів конкурсу викладачі  Запорізької області (Ворожко Л.Є., Запорізька гімназія №46),  Кіровоградської області (Гейко В.В., Новопразький НОК, Олександрійського району, Заніздра І.В.), Житомирської (Шищацька К.С., Новоград-Волинська ЗОШ №3), Луганської (Шуліка Л.В. та Голубченко В.В., Лісічанський педагогічний коледж), Донецької області (Сервачак О.В., Данильченко О.В.), Тернопільської (Саламаха О.М.).

    В рамках реалізації всесвітньої стратегії Intel «Навчання для майбутнього» та інших освітніх проектів корпорація всіляко підтримує творчих вчителів, допомагає їм підвищувати свій професійний рівень, рівень використання інформаційно-комунікаційних технологій і саме цим впливати та поліпшувати якість освіти загалом. Метою конкурсу є сприяння опануванню освітянами сучасних інформаційно-комунікаційних технологій та підтримка роботи педагогів та студентів педагогічних ВНЗів у  впровадженні набутих знань та навичок, вдосконалення навчально-виховних матеріалів для якісного процесу навчання .

    Як зазначила в своєму вітальному слові до учасників заходу пані Тетяна Нанаєва, менеджер з корпоративної діяльності корпорації  Intel в Україні, «конкурс «Успішний проект» дозволяє викладачам у всеукраїнському масштабі популяризувати свої ідеї, щодо використання інформаційно-комунікаційних технологій в навчально-виховному процесі, ділитися досвідом практичного впровадження проектів з усією освітянською спільнотою, втілювати в життя свої цікаві ідеї».

    Окрім обміну досвідом, взявши участь у заході, учасники мали можливість особисто познайомитись із новим керівництвом Програми в Україні – Тетяною Рубіновською та Володимиром Івановим, а також відвідати практичне заняття Наталії Гущиної з використання. Переможці конкурси презентували свої проекти та обмінювались ідеями та мали можливість ознайомитись із новими технологій web 2.0 для  створення он-лайн проектів з іншими навчальними закладами та створення середовища для творчих вчителів, які  активно і творчо впроваджують новітні ІКТ.

    Одна з переможців конкурсу пані Катерина Шашацька відзначила, що «проведення таких конкурсів мотивує вчителів робити більше для своїх учнів, постійно вдосконалювати свої знання та вміння».

    В рамках реалізації всесвітньої стратегії Intel «Навчання для майбутнього» та інших освітніх проектів корпорація всіляко підтримує творчих вчителів, допомагає їм підвищувати свій професійний рівень, рівень використання інформаційно-комунікаційних технологій і саме цим впливати та поліпшувати якість освіти загалом.

    Нагороджували переможців конкурсу пан Володимир Шаров, голова представництва корпорації Intel в Україні, спільно з директором Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Міністерства освіти і науки України Олексієм Гладковим .

    Володимир Шаров привітав переможців конкурсу та коротко розповів про перспективи розвитку та взаємодії співпраці уряду України та Intel в подальшому розвитку різнопланових освітніх ініціатив компанії, включаючі проект « 1 учень: 1 комп’ютер», спільний прокт з ПРООН, Міністерством у справах молоді, сім'ї та спорту, тощо.

    Було відмічено, що якість проектів, поданих на конкурс, свідчить про те, що українські освітяни прагнуть розвиватися разом із новітніми технологіями та крокувати нога в ногу з світовими тенденціями розвитку освіти. 

    Запрошуємо взяти участь у конкурсі!
    Термін подачі робіт в другому півріччі 2009 року– 10 грудня 2009 року. Підсумки конкурсу буде підведено до кінця 2009 року.

    Детальні умови участі та вимоги до оформлення заявок на участь читайте на оновленому освітньому порталі http://iteach.com.ua/successful-project/

    З матеріалами конкурсних робіт та проектами переможців можна ознайомитись на офіційному порталі http://www.iteach.com.ua/ та на вікі сайті програми www.iteach.com.ua/wediawiki, де українські вчителі мають змогу он-лайн обмінюватись матеріалами та ідеями щодо навчання.

    Контакти дирекції освітніх програм INTEL в Україні:

    Тетяна Рубіновська

    Керівник програми в Україні
    тел.   8 050 440 05 94
    E-mail: trubinovskaya@iteach.com.ua

    Людмила Савченко
    Координатор програми
    тел.    8 050 655 73 98
    E-mail: lsavchenko@iteach.com.ua

    Володимир Іванов
    Директор ЦРБТ, організації-адміністратора програми Intel «Навчання для майбутнього» в Україні
    тел.       8 044 492 1588
    E-mail: vivanov@iteach.com.ua

Поділитися: