Новини технологій

«МТС Україна» розгортає 3G покриття в громадських місцях

  • 05.06.2015

    Український мобільний оператор «МТС Україна» розгортає 3G покриття в приміщеннях. З 5 червня мобільний інтернет «МТС Україна» на швидкості до 42 Мбіт/с доступний в Міжнародному аеропорті «Київ» (Жуляни), а також в торгівельно-розважальних центрах SkyMall та Ocean Plaza. 

    Швидкісний мобільний інтернет в громадських місцях буде доступний усім абонентам «МТС Україна» без додаткової плати в рамках чинних 3G та 2G тарифів оператора. 

    «Покриття в приміщеннях – дуже важливий етап запуску 3G. Особливо, якщо йдеться про громадські місця – аеропорти, торгівельні та розважальні центри, які є найбільш «смартфонізованими» точками на мапі міста. – Коментує запуск високошвидкісного 3G в Києві генеральний директор «МТС Україна» Іван Золочевський. – За досвідом наших міжнародних партнерів, які вже давно розгорнули 3G і 4G покриття, швидкісний мобільний інтернент є найбільш популярною послугою саме в приміщеннях. Більше 80% всього 3G трафіку генерується не на вулицях, а в приміщеннях – в торгівельних центрах, спортивних клубах, бізнес-центрах, аеропортах та вокзалах. Проаналізувавши географію споживання мобільного інтернету в Києві, ми починаємо з найбільш популярних місць у користувачів мобільного інтернету». 

    3G покриття «МТС Україна» в громадських місцях забезпечить більшу швидкість та ємність мережі, ніж публічні WiFi мережі. 

    Внутрішня мережа розгорнута на базі Indoor solution, системи антен розташованих всередині будівлі, яка дозволяє забезпечити якісні послуги всередині приміщень. З метою збереження потужності сигналу, радіосигнал перетворюється в оптичний, що дозволяє зберігати його потужність при передачі на великі відстані. Висока якість сигналу, який від базових станцій передається користувачам, досягається високою щільністю розташування антен. Так, наприклад, в ТРЦ Ocean Plaza покриття забезпечують більше 100 антен. Це дозволяє забезпечити вищі швидкості, ніж у Wi-Fi мережі при мінімальній потужності базової станції. Одночасно мережа може обслуговувати близько тисячі абонентів на швидкостях до 35 Мбіт/сек. 

    Детальніше...

Поділитися: