Новини технологій

Як школи і компанії можуть співпрацювати: результати дворічного STEM проекту

  • 13.06.2016

    14 червня, 10:00
    ресторан [tri:]вул. Олеся Гончара, 15/3
     *STEM – це наука (science), технологія (technology), інжинирінг (engineering) та математика (mathematics). 

    До 2020 року 80% нових професій вимагатимуть знань зі STEM (фізики, математики, інформатики, біології та хімії). Також стрімко зростатиме попит на міждисциплінарних спеціалістів, таких як біохімік та біоінженер.

    В українській Стратегії розвитку високотехнологічних галузей - 2025 року серед 10 ключових напрямів економіки зазначені IT, нанотехнології, біомедична інженерія, клітинна медицина та інші. Тобто, за оцінками Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Україна потребуватиме професіоналів у галузях STEM. Проте, вже у 2015 році дефіцит ІТ-спеціалістів в Україні складав 170 тис. осіб, а середній вік кваліфікованого інженера становив 45-65 років.

    Підвищення поінформованості школярів про можливості кар’єри у технічній сфері, є дуже важливим завданням. Центр «Розвиток КСВ» вже протягом двох років реалізує проект “STEM: Професії майбутнього”. Проект є успішним прикладом співпраці компаній та шкіл в України, і спрямований на популяризацію STEM  професій серед десятикласників. В рамках проекту вже 800 учнів Києва відвідали інтерактивні заняття з інформатики, фізики, хімії та біології в офісах компаній-партнерів (Melexis, Microsoft, SAP, Syngenta, UMG та інших).

    Як проект впливає на десятикласників щодо вибору STEM кар’єри? Що їх вразило в проекті? Чи потрібні такі проекти в Україні? Про все це ми будемо говорити на прес-сніданку 14 червня 2016р. Серед спікерів:

    • Марина Саприкіна і Ольга Янковська, Центр КСВ;
    • Анна Потапова, генеральний директор ТОВ «Melexis»;
    • Олена Федько, менеджер внутрішніх проектів Syngenta;
    • Анатолій Зацаринний, учасник проекту, ученик школи №27;
    • Лариса Кирилова, вчитель школи №320
Поділитися: