Новини міжнародного конкурсу Intel® ISEF

Розпочинаються національні конкурси Intel ISEF в Україні

  • 24.01.2011

    З метою всебічної підтримки обдарованої молоді, сприяння активізації та модернізації змісту науково-дослідницької, пошукової, експериментальної та практичної діяльності учнівської молоді, впровадження інноваційно-освітніх методів і технологій МОН України спільно з Дирекцією освітніх програм Intel в Україні, Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут», Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді МОН України та Київський національний університет України ім. Т.Г.Шевченка оголошують про проведення національних етапів міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF.

    В Україні проводяться два національні етапи міжнародного конкурсу Intel ISEF: «Intel-ЕкоУкраїна» (установа-організатор - Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді МОН України) та «Intel – Техно Україна» (установа-організатор – Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»).

    Конкурс «Intel-ЕкоУкраїна» проводиться 16-19 лютого 2011 року за категоріями:  ботаніка, зоологія, біологія, хімія та біохімія, Біофізика (фізика живих систем), науки про Землю, науки про людину, екологія та екологічна інженерія, біоінженерія.

    Конкурс «Intel–Техно Україна» проводиться 27-31 січня 2011 року за категоріями:  математичні науки, фізика і астрономія, комп’ютерні науки, інженерія, енергетика.

    Відповідно до міжнародних правил, кожен учасник має право взяти участь лише в одному із зазначених  конкурсів. Учасники, які зареєструються до участі в обох конкурсах, будуть дискваліфіковані.

    До участі в конкурсі запрошуються учні загальноосвітніх, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладів віком від 13 до 18 років, які є учнями 9-11 класів шкіл або відповідних курсів інших навчальних закладів.

    Учасники мають представити наукові проекти, які були розроблені ними протягом 2010-2011 років індивідуально або в складі команди з 2-3 осіб.

    Для участі в конкурсі «Intel–Техно Україна» необхідно зареєструватись online на сайті конкурсу http://www.isef.kpi.ua до 31 грудня 2010 року, а для участі в конкурсі «Intel-ЕкоУкраїна»  - до 15 січня 2011 року на сайті http://nenc.gov.ua/isef. Процес реєстрації включає в собі заповнення заявки учасника (загальна інформація про учасника та проект, тези наукової роботи).

    Конкурси «Intel–Техно Україна» та «Intel-ЕкоУкраїна» проводяться у два етапи:

    • І етап: 1 жовтня - 31 грудня 2010р. («Intel–Техно Україна»), 1 жовтня 2010 року – 15 січня 2011 року («Intel-ЕкоУкраїна») – реєстрація та заочний відбір учасників на підставі наданих тез;
    • ІІ етап: 27 - 31січня 2011р. («Intel–Техно Україна»), 16-19 лютого («Intel-ЕкоУкраїна») – очний постерний захист наукових робіт у форматі інтерв’ю з журі.  

    Переможці Національних етапів конкурсу здобудуть право представляти свої проекти на Всесвітньому фіналі Intel ISEF, який відбудеться з 8 по 13 травня у м.Лос Анжелес (штат Каліфорнія, США). Учасники ІІ етапу конкурсу «Intel-ЕкоУкраїна» за рішенням журі здобудуть право представляти Україну на інших міжнародних конкурсах, афілійованих НЕНЦ МОН України. 

    Водночас з проведенням конкурсів організатори-установи за підтримки МОН України, НАН України, АПН України, Інституту обдарованої дитини проводять освітню академію Intel ISEF «Наука в школі» для наукових керівників  учасників конкурсів.

    В рамках конкурсів проводяться інтерактивні експозиції науково-дослідницьких інститутів, а також організується публічне відвідування конкурсу школярами та студентами з метою залучення молоді до занять наукою. 

    Лист Міністерства освіти та науки України

    Умови національних конкурсів: http://www.isef.kpi.ua та http://nenc.gov.ua/isef

    умови міжнародного конкурсу: http://www.societyforscience.org/isef/about/rules_regulations.asp

    Вимоги до наукових робіт: http://www.societyforscience.org/isef/rules/safdisp.pdf

Поділитися: