Новини міжнародного конкурсу Intel® ISEF

Відбувся Міжнародний науково-технічний конкурс молодих вчених Intel ISEF 2016

  • 20.05.2016

    У м. Фінікс (Сполучені Штати Америки) відбувся Міжнародний науково-технічний конкурс молодих вчених Intel ISEF 2016, на якому Україну представляли 7 фіналістів – переможців Всеукраїнських конкурсів Intel Техно та Intel Еко.

    За підсумками заходу Фіонг Ань Чан (м. Черкаси) та Олександр Бузін (м. Київ) отримали III - ті місця в категоріях «Математика» та «Програмування систем», а також спеціальний приз конкурсу.

    Фіонг Ань Чан презентувала проект, присвячений фігурним числам. Науковець досліджувала властивості фігурних чисел і змогла вивести формулу для знаходження спільних елементів двох їх послідовностей. Тема властивостей фігурних чисел цікавила багатьох іменитих математиків, серед яких Фермі, Ейлер, Коші. Отримані результати можуть бути використані в різних сферах наук: криптографії, комп’ютерних науках, біоінженерії, нанофізиці.

    Робота Олександра Бузіна «Інтернет-бібліотека для моделювання об’єктів у просторовому вимірі» є розробкою нового фреймворка, що дозволяє створювати 3D-об'єкти для відображення в інтернет-браузерах. Така технологія стане в нагоді як інженерам, так і фахівцям з контенту (наприклад, веб-дизайнерам, маркетологам, журналістам тощо).

       Джерело: mon.gov.ua

Поділитися: