ЗМІ про освітні ініциативи Intel

Відбувся Міжнародний форум "Нові горизонти інформаційно-комунікаційних технологій в освіті"

  • 19.04.2010

    14 квітня 2010 року у приміщенні Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся Міжнародний форум "Нові горизонти інформаційно-комунікаційних технологій в освіті" у рамках освітніх ініціатив Intel в Україні.

    У заході взяли участь представники Міністерства освіти і науки України, координатори програми ООН для дітей та молоді "Шлях до успіху", тренери програми Intel у сфері вищої та професійно-технічної освіти, учасники програм Intel з Росії та Азербайджану, координатори програм Intel з усіх регіонів України, а також такі партнери заходу, як Міжнародний благодійний фонд "Україна 3000", компанії Microsoft, Інком і Samsung.

    Пленарна частина форуму розпочалась з вітального слова Першого заступника Міністра освіти і науки України Бориса Жебровського. "Для мене, як для історика, тема ІКТ є надзвичайно цікавою, адже реформи - це двигун історії. Хоча, прошу зауважити, що ми зовсім не схильні реформувати освіту кожен день. Сьогодні ми ставимо перед собою три основні завдання. По-перше, повернути повагу у суспільстві до нашого Вчителя, по-друге, озброїти його сучасними технологіями і, по-третє, не заважати йому робити свою справу", - зазначив Борис Жебровський. Перший заступник Міністра освіти і науки України підкреслив надзвичайну актуальність питання інформатизації та технологізації закладів загальної середньої освіти. Він переконаний, що обов'язковою умовою прогресивного розвитку середньої освіти в Україні є стовідсоткове забезпечення учнів та вчителів ІКТ. Пан Жебровський також побажав учасникам форуму плідної роботи та вагомих креативних ідей, що у майбутньому можуть стати основою розвитку та вдосконалення освітньої сфери нашої держави.

    Координувала роботу форуму директор освітніх програм Intel в Україні Тетяна Нанаєва. "Ми прагнемо спільними зусиллями знайти правильне рішення, в якому напрямку рухатись, з якими технологіями працювати та яких цілей досягати в першу чергу, адже "Підтримка освіти сьогодні задля надихання до інновацій завтра!" - це кредо нашої роботи", - підкреслила пані Тетяна.

    У ході пленарної частини заходу керівник програми "Intel навчання для майбутнього" Шейла Шот зі Сполучених Штатів Америки поділилась власним досвідом роботи з програмами Intel.

    Після завершення пленарної частини учасники форуму перейшли до секційної роботи. Працювали такі секції:

    • Нові освітні програми Intel;
    • Презентація проекту "1 учень: 1 комп'ютер" для керівників освіти;
    • Формування єдиного інформаційного простору вищого навчального закладу;
    • Програма Intel для дітей та молоді: "Шлях до успіху";
    • Мережева педагогіка.


    Загалом, високий рівень організації, скоординованість секційних засідань та активність учасників заходу визначали роботу форуму.


    Джерело: інформаційний портал Міністерствa освіти і науки України

Поділитися: