ЗМІ про освітні ініциативи Intel

Завершив свою роботу національний етап міжнародного конкурсу Intel ISEF

  • 24.02.2012

    17 лютого завершив свою роботу національний етап міжнародного конкурсу Intel ISEF, визначені переможці, які будуть представляти нашу країну перед світовим науковим товариством 13-18 травня 2012 року у місті Пітсбург (штат Пенсільванія, США).

    Це Коваленко Поліна Вадимівна, учениця 10 класу КЗ «Хіміко-екологічний ліцей» міста Дніпропетровська з роботою «Синтез тонких плёнок никель гидроксида для электрохромных устройств». Ємець Ганна Олегівна, учениця 11 класу КЗ «Хіміко-екологічний ліцей» міста Дніпропетровська з роботою «Отримання вольфраму і карбіду вольфраму селективною переробкою брухту твердих сплавів». Рімель Михайло Йосифович, учень 11 класу, вихованець Львівської обласної МАН.

    Цього року до проведення конкурсу приєдналися учасники «Просвітницького проекту для молоді та юнацтва» що його реалізує Група компаній Надра за підтримки Спілки геологів України. Одним із членів журі, що опікувався секцією «Науки про Землю» був співробітник «Центру обробки даних Надра» Мерщій Віктор Васильович. За його словами, діти справили на нього якнайкраще враження, деякі роботи він відмітив, як перспективні і цікаві. На його думку, якби існував приз «За найкращу жіночу роботу по геології» то його б отримала Коледа Марина Сергіївна за роботу «Дослідження складу та перспективи застосування в промисловості каолінів Турбівського родовища».

    Конкурс тривав фактично два дні (третій – день нагороджень) і починався 15 лютого з виставки наукових стендів в Українському домі, а продовжився 16 лютого захистом проектів. Поки учнівська молодь відстоювала свої наукові роботи, керівники зібралися у бібліотеці центру для робочих зустрічей. Одним із виступаючих був Огар Віктор Володимирович, доктор геологічних наук, доцент кафедри Геологія нафти і газу КНУ імені Тараса Шевченка, головний редактор "Збірника наукових праць Інституту Тутковського". Він розповів педагогам про головні вимоги до наукових робіт а також ознайомив присутніх із екологічними пам’ятками України. Після виступу стихійно зорганізувався невеличкий семінар: як зацікавити учня геологією і що саме йому пропонувати в першу чергу. Оскільки це вже не перший досвід виступу перед викладачами шкільної та позашкільної освіти, Інститут Тутковського на своєму сайті найближчим часом відкриє сторінку для обміну методичними розробками «Геологія для школярів».

    17 лютого відбулася церемонія нагородження переможців на які були присутні міністр освіти та науки Дмитро Володимирович Табачник та екс-президент України Леонід  Данилович Кучма.

    Спеціальні призи від Спілки геологів України отримали учасники секції «Науки про Землю». Заступник голови правління Спілки Людмила Феліксівна Гафич відмітила, що сподівається на збільшення кількості учасників даного наукового напряму конкурсу Intel-Еко і подякувала за підтримку в популяризації геології серед учнівської молоді Загороднюку Павлу Олексійовичу, голові ради директорів Групи компаній Надра та Миколі Владиславовичу Злочевському, міністру екології та природних ресурсів України.


    Источник: nadragroup.com

Поділитися: