ЗМІ про освітні ініциативи Intel

Корпорація Intel сприятиме впровадженню електронних освітніх систем в Україні

  • 17.06.2013

    Під час міжнародного бізнес-форуму «АВС: Ukraine & Partners» Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул та Голова представництва Intel в Україні, Білорусі та Молдові Криштоф Йонак підписали угоду. Згідно з нею Intel надаватиме Україні підтримку у впровадженні сучасних освітніх електронних систем в навчальний процес.

    В рамках Національного проекту «Відкритий світ» Intel передаватиме українським освітянам кращий досвід інших країн та забезпечить експертну допомогу в реалізації проекту. «Впровадження інновацій у навчальний процес підвищить якість освіти школярів, буде стимулювати інтерес до нових знань, спростить отримання необхідної інформації через онлайн-сервіси», - сказав Олександр Вілкул.

    Він зазначив: «Трансформація сучасної освіти є глобальним питанням, що потребує міжнародного партнерства серед держав, освітян, науковців та підприємств для того, щоб забезпечити сталий та відчутний позитивний ефект. І Україна успішно співпрацює в цьому напрямку з провідними IT-компаніями світу».

    Згідно з угодою, Intel та український Уряд будуть співпрацювати у створенні моделі електронного навчання в умовах “Один учень - один комп’ютер” в рамках Національного проекту “Відкритий Світ”.

    «Мета проекту – зробити комунікаційні технології доступними для отримання молоддю знань», - сказав Олександр Вілкул.

    Зокрема, Intel зобов’язується надавати підтримку у підготовці вчителів до ефективного впровадження інформаційно-комп’ютерних технологій у навчальному процесі, сприяти проведенню тренінгів для регіональних тренерів-методистів та сприяти якісному оцінюванню навчальних курсів.

    Довідка:

    Перший етап реалізації Національного проекту «Відкритий світ» реалізується у 54 навчальних закладах в усіх областях України. Він передбачає забезпечення шкіл наступними новітніми технологіями: мультимедійні комплекси (інтерактивні дошки та проектори), комп'ютери вчителя, пристрої учня (планшети та нетбуки), лабораторні комплекси та надання широкосмугового доступу до Інтернету. Наступним етапом проекту передбачається впровадження сучасних технологій у 2 тис. шкіл по всій країні.

    Національний проект «Відкритий світ» спрямовано на модернізацію системи освіти України, формування прошарку висококваліфікованих та технологічно розвинутих спеціалістів та підвищення конкурентоспроможності країни. Його місія: модернізація національної системи освіти, подолання освітньої нерівності та забезпечення доступності до якісної освіти кожному школяру незалежно від його місця його проживання.

    Джерело: gorod.dp.ua

Поділитися: