ЗМІ про освітні ініциативи Intel

Учителі 2000 шкіл засвоять методики роботи з новітнім обладнанням

  • 17.08.2013

    16 серпня у м. Запоріжжя завершився п’ятиденний всеукраїнський тренінг за інноваційною моделлю Е-навчання компанії Intel «1 учень – 1 комп’ютер» для тренерів, які допомагатимуть вчителям своїх шкіл освоювати методики навчання із застосуванням комп’ютерного обладнання в рамках Національного проекту «Відкритий світ».

    «Разом із Intel ми підготували 20 висококваліфікованих тренерів-методистів, які проведуть регіональні тренінги для вчителів пілотних шкіл у рамках чергового етапу Національного проекту «Відкритий світ». Наша мета – до завершення навчального  року забезпечити комп’ютерною технікою та  відповідними знаннями педагогів 2000 пілотних шкіл по всій території України, які зможуть проводити уроки за новітніми методиками, використовуючи в роботі сучасне комп’ютерне обладнання», – повідомив керівник Національного проекту «Відкритий світ» Руслан Свірський

    Головне завдання Національного проекту «Відкритий світ» полягає у подоланні освітньої нерівності шляхом впровадження у навчальний процес середньої школи інформаційно-комунікаційних технологій та створення у навчальних закладах широкосмугового доступу до мережі Інтернет. Водночас, як зазначив Р. Свірський, важливим етапом Національного проекту є не лише забезпечення освітніх закладів сучасним обладнанням, а й навчання вчителів новітнім методикам для роботи на ньому.

    У рамках проекту компанія Intel та обласні інститути післядипломної педагогічної освіти вже провели навчання понад 4 500 вчителів у рамках Національного проекту «Відкритий світ» по всій Україні. Учасники програми Intel «Навчання для майбутнього» засвоїли методики ефективного використання комп'ютерних технологій у навчально-виховному процесі. Відтепер вчителі будуть проходити навчання за інноваційною моделлю Е-навчання «1 учень – 1 комп’ютер» у рамках Національного проекту «Відкритий світ».

    Директор  із корпоративних справ Intel в Україні та СНД Тетяна Нанаєва наголосила: «Лише комплексні рішення можуть привести до ефективних позитивних змін в освіті. Саме їх і пропонує Національний проект «Відкритий світ»: оснащення шкіл новітньою комп’ютерною технікою, створення порталу для е-контенту, надання школам широкосмугового доступу до Інтернету. Водночас ми розуміємо, що для  досягнення  бажаного результату потрібно обов’язково навчити вчителів та учнів навичкам ефективного використання сучасних технологій». 

    Протягом останніх 15 років Intel інвестує у розробку інноваційних методик навчання. За цей час у світі за програмами Intel пройшли навчання понад 10 млн вчителів, в Україні – понад 260 тисяч. «Ми пропонуємо інноваційні методики для моделі E-навчання, адже жодні інші методики не стають так у нагоді вчителям пілотних шкіл Національного проекту. Сподіваємося, що після тренінгів за нашими програмами не комп’ютери, а саме вчителі  будуть творити дива у класі. Цей проект є яскравим прикладом державно-приватного партнерства у дії, де ми разом працюємо на результат задля кращого майбутнього наших дітей та нашої країни. Адже інвестиції в освіту – це інвестиції у майбутнє», - сказала Т. Нанаєва.

    У заході взяли участь: директор освітніх програм Intel в Україні та СНГД Т. Нанаєва, директор Запорозького РЦІР С. Дорошенко, директор департаменту ОНМС ЗОДА О. Вєрозубов, заступник начальника УОН Запорізької ОДА В. Хіврич, ректор Запорізького ОІППО В. Пашков, завідувач кафедри ІІТО ЗОІППО Л. Чернікова, начальник територіального відділу освіти Жовтневого району Л. Єременко, директор Запорізького колегіуму № 98 Ю. Погребняк.

    Навчання вчителів провели досвідчені тренери компанії Intel – Л. Шевчук та Г. Скрипка. Заняття відбулися на базі Запорізького колегіуму № 98, який надав учасникам можливість ознайомитися з технічними засобами, встановленими в рамках проекту.

    Національний тренінг у Запоріжжі організували Управління освіти і науки Запорізької ОДА та Запорізький ОІППО.

    Довідково

    У рамках першого етапу Національного проекту «Відкритий світ» до сьомих класів 54 шкіл по всій території України було передано інтерактивне обладнання: учнівські пристрої, комп’ютери вчителів, цифрові лабораторії з хімії, біології і фізики, мультимедійні інтерактивні комплекси. Це устаткування вже з 1 вересня 2013 року активно впроваджуватимуться в навчальний процес 7 класів шкіл-учасниць проекту.

    Згідно з Національним планом дій 2013 року, затвердженим Президентом України, до кінця року проект планується масштабувати вже на 2000 шкіл.

    Джерело: kmu.gov.ua

Поділитися: