ЗМІ про освітні ініциативи Intel

Он-лайн конференція Intel «Мобільне середовище навчання та сучасна освіта»

  • 13.09.2013

    З 3 по 12 вересня 2013 року, за підтримки Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України, проведено он-лайн конференцію Intel «Мобільне середовище навчання та сучасна освіта» на сайті Освітня галактика Intel® http://www.edugalaxy.intel.ru/ . Організатор он-лайн конференції – компанія Intel.

    Конференція покликана сприяти впровадженню новітніх ІКТ в освіті у відповідності з новими Державними стандартами загальної освіти шляхом проведення дистанційних практико-орієнтованих курсів, міні-тренінгів, вебінарів і майстер-класів з підвищення ІКТ-компетенцій вчителів.

    Розглянуто питання, пов’язані зі створенням середовища мобільного навчання, педагогічних практик його використання та знайомство з технічними рішеннями для організації мобільного навчання на рівні класу і школи. В роботі заходу  взяли участь 617 учасників: науковці, вчителі, керівники освітніх установ, методисти, бібліотекарі тощо.

    Модераторами заходів були провідні фахівці в галузі ІКТ освіти України.

    Так, велику зацікавленість викликали заходи, які проводила Наталія Вікторівна Морзе, проректор з інформатизації навчально-наукової та управлінської діяльності Київського університету імені Бориса Грінченка:

    • відеоконференцію «Основні тенденції використання інформаційно-комунікаційних технологій в освіті»;
    • вебінари «Сходинки до інформатики» –  зростаємо разом!» та  «Формувальне оцінювання на уроках інформатики 5-го класу – бути чи не бути?».

    Інтерактивна відеопрезентація на тему «Можливості ІКТ в реалізації нового Державного стандарту початкової загальної освіти», яку підготувала Гущина Наталія Іванівна, начальник відділу інноваційних і інформаційних технологій Інституту інноваційних технологій і змісту освіти практично спрямована та має на меті допомогти вчителям початковим класів реалізовувати новий Держаний стандарт.

    Навчальний практикум «Блогопростір для вчителя, учнів, батьків», який провела Тетяна Георгіївна Орлова, вчитель початкових класів Львівської загальноосвітньої школи № 77, який піднімав питання використання он-лайн ресурсів в навчально-виховному процесі, проводився у формі блога з обговоренням.

    Цінно й те, що освітяни України могли взяти участь в навчанні,  що проводили фахівці минулорічної міжнародної он-лайн конференції «Нова школа: мій маршрут».

    Наприклад, 24 – годинний майстер-клас «Информатизация школы в 10 шагах» для українських педагогів провела відомий освітній технолог з Естонії Рождественська Людмила Вікторівна.

    Особливістю даного заходу є  формат організації конференції: реєстрація, запис на навчальну активність та участь у пролонгованих у часі заходах відбувалися он-лайн та на добровільних засадах, а всі матеріали конференції доступні учасникам в будь-який час. Проведення заходу такого формату стало гідним стартом нового навчального року та  новим вдалим досвідом проведення он-лайн конференцій.

    З  матеріалами он-лайн конференції Intel «Мобільне середовище навчання та сучасна освіта» можна ознайомитись за посиланням https://edugalaxy.intel.ru/conf/ukraine/capplication/list

Поділитися: