ЗМІ про освітні ініциативи Intel

Вчителі "потоваришували" з комп'ютерами

  • 17.07.2009

    Intel та МОН визначили найкращих педагогів, які навчають дітей, використовуючи сучасні інноваційні інформаційні технології та методи.

    Закінчився конкурс "Успішний проект - 2009", участь в якому могли взяти вчителі ЗОШ та ПТУ, викладачі і студенти вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації. Учасники конкурсу подавали на розгляд журі розробку реально впровадженого проекту, виконаного з використанням інноваційних інформаційних технологій та методів.

    Цьогорічними призерами конкурсу стали:

    • у номінації "Успішний навчальний проект" - Герасимчук Олена Петрівна, вчителька хімії Новоград-Волинської ЗОШ N7 Житомирської області з проектом для учнів 7-10 класів "Їжа з літерою Є";
    • у номінації "Успішний виховний проект" - Гончарук Тамара Василівна - вчителька біології Новоград-Волинського колегіуму Житомирської області з проектом для учнів 5-11 класів "Екологічна стежка";
    • у номінації "Успішний проект для учнів професійно-технічних навчальних закладів" - Басова Галина Миколаївна, викладач Горлівського ВПУ Донецької області з проектом "Олександр Волков: мій позивний: Донбас!".


    Журі на чолі з експертом програми Оленою Кузьмінською обрало найбільш цікаві та новаторські розробки, які мають реальний практичний результат, позитивно впливають на процес навчання, сприяють опануванню учнями сучасних інформаційних технологій.

    Цього року на участь у конкурсі "Успішний проект" було подано понад 120 заявок, що майже вдвічі більше, ніж минулого року!

    Загалом було обрано 14 номінантів, які отримали сертифікати переможця конкурсу та цінні призи від організаторів: відеокамери, цифрові фотоапарати та персональні накопичувачі інформації.

    Серед призерів конкурсу також - викладачі Шуліка Л. В. та Голубченко В. В., (Луганська обл.), Ворожко Л. Є. (Запорізька обл.), Гейко В. В., Заніздра І. В., (Кіровоградська обл.), Шищацька К.С., (Житомирська обл.), Сервачак О. В., Данильченко О. В. (Донецька обл.), Саламаха О. М. (Тернопільська обл.).

    Учасники конкурсу мали можливість відвідати практичне заняття з використання технологій web 2.0 для створення онлайн-проектів з іншими навчальними закладами та створення середовища для творчих вчителів.

    Увага! Оголошується набір охочих взяти участь у конкурсі у другому півріччі 2009 року! Роботи приймаються до 10.12.2009 р. Підсумки конкурсу буде підведено до 01.01.2010 р.

    Детальні умови участі та вимоги до оформлення заявок на участь - на оновленому освітньому порталі http://iteach.com.ua/successful-project/.

    З матеріалами конкурсних робіт та проектами переможців можна ознайомитись на офіційному порталі http://www.iteach.com.ua/ та на вікі-сайті програми www.iteach.com.ua/wediawiki, де українські вчителі мають змогу онлайн обмінюватись матеріалами та ідеями щодо навчання.


    Джерело: Веб-сайт Міністерства освіти і науки України

Поділитися: