Прес-релізи

Друга виставка соціальних та екологічних проектів компаній відзначила лідерів

  • 31.10.2011

    Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» вдруге провів CSR MarketPlace  в рамках Проекту «Об'єднуємося заради реформ (UNITER)», що виконується Pact і фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Генеральним партнером заходу виступила компанія ДТЕК. CSR Marketplace була підтримана Глобальним Договором ООН, комунікаційний партнер – ESG.

    CSR MarketPlace є унікальним європейським форматом, виставкою соціальних та екологічних проектів організацій, під час якої пересічні відвідувачі можуть неформально поспілкуватись з компаніями, обмінятись контактами, знайти партнерів для своїх проектів тощо.

    Марина Саприкіна, голова Центру «Розвиток КСВ» відмітила: «Центр надзвичайно вдячний партнерам Виставки і компаніям за участь. Ми ще раз спільно довели, що Україна має надзвичайні компанії та організації, які свій розвиток поєднують з розвитком країни, і намагаються зробити як можна більше для своїх співробітників, своїх споживачів,партнерів і своїх громад.».

    Цього року на CSR MarketPlace 28 організацій представили свої проекти, які побачили понад 500 відвідувачі. Під час виставки було проведено 7 додаткових заходів, а саме - два круглих столи, присвячених партнерству між донорами та компаніями у просуванні сталого розвитку ті оцінці та моніторингу проектів розвитку громад.

    «Розвиток бізнесу неможливий без розвитку суспільства. Так само як розвиток суспільства неможливий без участі бізнесу. CSR MarketPlace надає можливість організації повноцінного діалогу між владою, суспільством та діловими колами. Теми, що підіймалися підчас круглих столів, зокрема Національна концепція з КСВ, дійсно важливі. Сьогодні ми досягли того етапу розвитку бізнесу та суспільства, коли вже не потрібно пояснювати, що таке КСВ. Зараз необхідно обговорювати шляхи реалізації програм в області сталого розвитку. І це підтверджує зрілість українського суспільства», - зазначає Вікторія Гриб, менеджер зі сталого розвитку компанії ДТЕК.

    Також було проведено серію фінальних обговорень Концепції Національної стратегії з КСВ із бізнесом та муніципалітетами, представниками університетів та неурядових організацій. На завершення відбулася топ-дискусія з топ-менеджерами компаній Intel та Рено-Україна щодо Відповідального Лідерства.

    Вже традиційно відвідувачі відзначили найцікавіші проекти компаній, презентовані на виставці. Для підрахунку голосів було запрошено представників компаній «Ашан Україна», «ВАТ» і «LaStrada». У підсумку були нагороджені «Платинум банк» (3 місце), компанія «Астеліт» (life:) (2 місце), та компанія «ДТЕК» (1 місце).

    Про Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності»: Провідна експертна організація з КСВ в Україні, член Правління Глобального договору ООН (2010-2011), Організаційний стейкхолдер GRI, національний партнер CSR Europe (Брюссель) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (WBCSD, Женева). Організація об'єднує 21 компанію України. Центр надає консультації з питань розробки стратегії, програм та комунікацій з КСВ, проведення моніторингу та оцінки ефективності проектів, підготовки і верифікації нефінансової звітності.

    Про програму «Об'єднуймося заради реформ (UNITER)»: П'ятирічна програма, що фінансується Агенцією з Міжнародного Розвитку США та виконується Pact, Inc в Україні. Головна мета програми UNITER – зміцнення та підтримка активних організацій громадянського суспільства в Україні (ОГС) з метою консолідації та посилення демократичних перетворень. Програма акцентує увагу на загальних системних проблемах, які постають перед громадянським суспільством, а також надає підтримку ініціативам ОГС із моніторингу, представлення інтересів і захисту прав у різних сферах суспільного життя, що сприятиме процесам реформування в Україні.

    Про ДТЕК: Найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Синергія вугледобувних, енергогенеруючих та дистрибуційних підприємств, впровадження передових технологій, професійний менеджмент, зважена соціальна політика дозволяють ДТЕК зберігати лідерські позиції на паливно-енергетичному ринку України.

    Про CSR Marketplace: Перший CSR Marketplace організовано CSR Europe у 2005 році в Брюсселі, а з 2007 року виставки соціальних проектів бізнесу стали проводити щорічно на національних рівнях у 7 країнах Європи. 2010 року в Україні Центр «Розвиток КСВ» провів першу виставка CSR Marketplace, що представила 20 проектів і зібрала 500 відвідувачів.

Поділитися: