Прес-релізи

Корпорацію Intel нагороджено на всеукраїнській освітній виставці

  • 08.11.2012

    Представництво корпорації INTELв Україні та державне підприємство «Національний проект «Відкритий світ» презентували спільні освітні ініціативи в рамках ІV Всеукраїнської виставки-презентації «Інноватика в сучасній освіті – 2012», яка відбулася в м. Києві 16-18 жовтня.

    Ця виставка вважається найбільшим професійним форумом освітніх інновацій, на якому були широко представлені інноваційні досягнення галузі освіти. Протягом трьох днів роботи виставки її відвідало близько 11 тисяч осіб, серед яких булиучні, студенти, науковці, викладачі, адміністратори від освіти та інші фахівці-освітяни з 27 регіонів України 625 навчальних закладів різних рівнів і форм власності, наукових установ, методичних центрів, регіональних і муніципальних органів управління освітою, міжнародних установ і представництв, видавництв, підприємств та бізнес-структур, що забезпечують засобами навчання галузь освіти. У виставці взяли участь і представили експозиції навчальні заклади з Швейцарської Конфедерації, Республіки Польща, Словацької Республіки, Чеської Республіки та Італійської Республіки.

    Навчальні заклади, наукові установи та інші учасники виставки презентували інноваційні ідеї і проекти, педагогічні технології, новітні методики, інформаційні та комп’ютерні системи, обладнання і устаткування для навчального процесу.

    Виставку супроводжувала велика змістовна тематична програма, яка включала семінари, науково-практичні конференції, «круглі» столи, презентації, тренінги, майстер-класи, обмін досвідом упровадження інновацій – всього 128 заходів, на яких відбулося обговорення актуальних питань ефективного поступу галузі освіти та накреслення шляхів її випереджувального розвитку. Семінари, науково-практичні конференції, презентації відвідало понад 3,5 тисяч осіб. Участь у таких заходах допомагає визначати подальші кроки інноваційної діяльності навчальних закладів та освітніх установ.

    На стенді від корпорації Intel демонструвалися такі програми, продукти та рішення: 

    • безкоштовна програма підвищення кваліфікації вчителів та студентів педагогічних вузів «Intel® Навчання для майбутнього»;
    • безкоштовна програма з розвитку навичок 21 століття «Intel® шлях до успіху» для учнів 2-11 класів;
    • конкурс науково-технічних проектів «IntelISEF» для учнів 9-11 класів;
    • інноваційна модель «1 учень-1 комп'ютер» на базі нетбуківIntel® ClassmatePC;
    • Intel-InspiredUltrabook® - ультратонкі, потужні портативні ПК на базі процесорів Intel® Core;
    • моноблочні ПКAll-in-OnePC.

    Проект «Відкритий світ» виступив із презентацією своєї моделі удосконалення системи освіти України на базі освітньої мережі за стандартом 4G, хмарних технологій, моделі «1 учень – 1 комп’ютер» та інших інноваційних рішень. 

    Директор з корпоративних питань Intel в Україні та СНД Тетяна Нанаєва  представила для обговорення на «круглому столі» питання трансформації сучасної освіти в умовах інформаційного суспільства та економіки знань ХХІ століття.

    У рамках виставки також пройшов ІІІ Всеукраїнський біологічний форум учнівської та студентської молоді «Дотик природи». Участь у заході взяли понад 160 учнів загальноосвітніх навчальних закладів і студентів природничих факультетів вищих навчальних закладів із 21 регіонуУкраїни. У рамках форуму відбулися відкриті стендові презентації наукових досліджень учасників, майстер-класи членів клубу фіналістів Intel ISEF «Сучасні міжнародні стандарти презентації науково-дослідної роботи», інтерактивне шоу «Весела наука», екологічний брейн-ринг; тренінги «Психологія лідера». За результатами заходу його переможці відзначені дипломами відповідних ступенів та запрошені до участі в національному етапі міжнародного конкурсу Intel-ISEF Україна – 2013.

    Представництво корпорації Intel в Україні було нагороджено золотою медаллю виставки у номінації «Розробка та створення сучасних інноваційних методик і технічних засобів навчання для впровадження в освітню практику». Ця нагорода продовжує серію нагород, які представництво Intel в Україні виборює на міжнародних освітніх виставках.

    Кшиштоф Йонак,
    Голова Представництва Intel в Україні,
    Білорусі та Молдові

Поділитися: