Новини програми в Україні

Приєднуйтесь до проекту "Мобільний комп"ютер студента"!

  • 26.08.2010


    Провідні світові компанії Intel та ASUS за підтримки МОН України  започаткували  в Україні освітній проект «Мобільний комп’ютер студента», який має на меті створення сприятливих умов для придбання індивідуальних комп’ютерних засобів навчання студентами та викладачами вищих навчальних закладів. Таким чином, проект сприяє вирішенню державної проблеми відповідності оснащення вищих начальних закладів  європейським вимогам до якості освіти.

    Взявши участь у цьому проекті, студенти вже з першого курсу зможуть мати доступ до навчальної інформації в мережі Internet та до інших різноманітних освітніх онлайн ресурсів. Кошти навчальних закладів, які передбачалось витратити на оновлення комп’ютерного парку, може бути спрямовано на модернізацію телекомунікаційної та інженерної інфраструктури ВНЗ, підготовку е-контенту, підвищення кваліфікації викладачів щодо ефективного використання ІКТ тощо. Таким чином, без залучення значних бюджетних та власних ресурсів ВНЗ матимуть покращену технічну базу, яка за основними показниками відповідатиме сучасним європейським стандартам (1 студент : 1 комп’ютер).

    Такий проект в Україні є прикладом програм, відомих у світі як державні програми сприяння студентам у придбанні індивідуальних комп’ютерних засобів навчання. За умови координованого впровадження ці заходи, у поєднанні з наявністю у всіх учасників персональних комп’ютерів, повинні забезпечити реальний прогрес у  трансформації системи освіти вищої школи до стандартів, притаманних інформаційному суспільству ХХІ сторіччя.

    Результати впровадження подібних програм у багатьох країнах світу, наприклад, Італія, Франція, безпосередньо впливають на впровадження інновацій у суспільно-політичне життя та освітній процес, а також суттєвий ріст вмінь та навичок студентів у роботі з інформацією та комп’ютером.

    В  2009 році дана ініціатива пройшла успішне пілотування у Київському національному університеті ім.Тараса Шевченка, Національному технічному університеті України «Київський Політехнічний Інститут», Сумському державному університеті та Одеському національному політехнічному університеті. Враховуючи позитивні відгуки учасників, МОН України в 2010 році вирішило підтримати дану ініціативу та поширити її реалізацію на інші ВНЗ України.

    Компанії Intel та ASUS вважають доступ до інформації та володіння повноцінним комп’ютером запорукою сучасного успішного навчання. Для цього вони виступили з пропозицією для студентів придбати одну з трьох спеціально розроблених моделей ноутбуків для користувачів з різними вимогами (технічні характеристики ноутбуків дивіться на сайтах організаторів).

    З 1.09 до 31.11 2010 року учасники проекту мають можливість придбати одну з цих моделей ноутбуків зі значною персональною студентською знижкою від ринкової вартості у розмірі від 760 грн. до 1450 грн. (в залежності від обраної моделі) або скористатись безпрецедентною можливістю та придбати запропоновані моделі ноутбуків на умовах кредиту «0% переплати» від партнера проекту АТ «Дельта Банк». Всі ноутбуки безкоштовно додатково укомплектовані сумкою та мишкою.

    Кожен студент, аспірант, викладач чи працівник університетів-учасників проекту, який бажає скористатись пропозицією, до 31 листопада 2010 року має отримати у своєму ВНЗ один персональний сертифікат встановленого зразка, який дає право на знижку у спеціально відведених місцях роздрібного продажу.

    Щоб взяти участь у проекті ВНЗ повинен надіслати заявку (в прикріпленому файлі) до 31 серпня на електронну адресу mailto:Anastasiya.Prychynenko@intelprychynenko@Intel.com з обов’язковою копією на адресу lsavchenko@iteach.com.ua. Між організаторами та ВНЗ може бути укладено угоду про наміри щодо реалізації Проекту.

    Intel також пропонує інформаційну підтримку впровадження програми у ВНЗ, консультації щодо впровадження програми на базі успішно реалізованих програм в інших країнах світу, PR-підтримку. Для інформування студентів до ВНЗ будуть передані флаєри та плакати з детальною інформацією про Проект.

    За умови ефективної участі ВНЗ у проекті та активного інформування студентів щодо даної програми придбання сучасних персональних засобів навчання, після закінчення  проекту компанія ASUS безкоштовно забезпечить ВНЗ багатофункціональними бездротовими мережевими маршрутизаторами ASUS RT-N16 (із розрахунку 1шт. на 30шт. придбаних ноутбуків) для поліпшення або побудови власної бездротової інфраструктури, надасть консультації з питань сучасних технічних рішень в освіті та підтримку у проекті розгортання бездротової мережі.

    Контактні особи організаторів:

    Від Intel – Дмитро Грязнов,  телефон +38 044 490 6413, e-mail Dmitry.gryaznov@intel.com;

    від ASUS  - Валерій Базиленко, телефон +38 044 545 7744, e-mail valery_bazylenko@asus.com;

    від АТ «Дельта Банк» -  Світлана Чирва, телефон +380 (44) 3915101, e-mail s.chirva@deltabank.com.ua

    Детальні умови проекту ”Мобільний комп’ютер студента 2010”, програми кредитування, адреси точок продажу, місць оформлення кредиту дивіться на сайтах організаторів акції: освітній портал Intel http://www.iteach.com.ua/student2010, сайт Asus Ukraine http://www.asus.ua/student2010, сайт Дельта Банку (http://www.deltabank.com.ua/) або за телефонами гарячої лінії Дельта Банку (0 800 500600 - безкоштовно зі стаціонарних телефонів по всій території України) чи Asus Ukraine (044 5457727).

Поділитися: