Новини програми в Україні

Дмитро Табачник зустрівся з віце-президентом корпорації Intel

  • 20.01.2011

    Під час Всесвітнього форуму освіти – 2011, що проходив 10-12 січня в Лондоні, Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник провів ряд робочих зустрічей з учасниками заходу. Зокрема, 10 січня міністр зустрівся з віце-президентом корпорації Intel Джоном Девісом. 

    Корпорація Intel в рамках корпоративної соціальної відповідальності багато років системно опікується проблемами розвитку освіти у світі, вкладаючи понад 100 мільйонів доларів щороку на реалізацію освітніх ініціатив, які сприяють підготовці нового освіченого покоління кадрів для розвитку економіки знань та інформаційного суспільства. В Україні, починаючи з 2003 року, за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України успішно реалізовуються три основні програми Intel: «Навчання для майбутнього», «Шлях до успіху», Міжнародний конкурс науково-технічної творчості школярів, а також проект «1 учень – 1 комп’ютер».

    У ході спілкування Дмитро Табачник та Джон Девіс детально зупинились на пріоритетах подальшого співробітництва між міністерством та Intel протягом найближчих років.

    На думку обох сторін прискорення доступу до інформаційних технологій в освітній сфері повинно здійснюватися за такими напрямами: доступ учнів, студентів і педагогічних працівників (надалі – користувачів) до сучасних інформаційно-комунікаційних технологій; доступ користувачів до мережі Інтернет; удосконалення знань, умінь і навичок користувачів з використання інформаційно-комунікаційнихтехнологій та формування життєвих компетенцій.

    За результатами зустрічі досягнуто ряд домовленостей щодо інтенсифікації роботи в рамках діючих спільних програм, а також окреслено орієнтовні вектори подальшого розвитку партнерських відносин між міністерством та корпорацією.

    На думку Дмитра Табачника, з огляду на те, що 2011 рік Президент України проголосив роком освіти та інформаційного суспільства, такі міжнаціональні інноваційні освітні проекти мають бути визначені, як пріоритетні вже сьогодні.

    Разом з тим, протягом роботи Всесвітнього форуму освіти – 2011 Дмитро Табачник провів низку двосторонніх зустрічей з колегами. Зокрема, з Віце-прем’єр-міністром, Міністром закордонних справ Великобританії Уільмом Хейгом Дмитро Табачник мав розмову стосовно перспектив розвитку системи освіти в Україні та Великобританії.

    Дмитро Табачник також провів переговори з питань налагодження співпраці з Міністром навичок і безперервного навчання Шотландії Анджелою Констанс, Міністром освіти і спорту Республіки Словенія Ігорем Лукшичем, заступником Міністра освіти і науки Республіки Казахстан Махметгалі Сарубековим.

    Обмін досвідом між керівниками освітньої сфери різних країн світу став поштовхом до народження нових висновків та ідей з питань розвитку міжкультурного освітнього діалогу, використання інформаційних технологій в освіті, вдосконалення системи освіти в цілому тощо. Якісна освіта є одним із ключових компонентів конкурентоздатності країни. І тому, на думку провідних фахівців світу в освітній галузі, в той час, коли цільові показники промисловості та суспільства ставлять все нові та нові вимоги до результативності організації учбового процесу, роль сприяння інноваціям в освіті саме на місцевому рівні постійно зростає і потребує окремої уваги та підтримки збоку керівництва держав.





    Джерело: mon.gov.ua

Поділитися: