Новини програми в Україні

Тренинги Intel для учителей в рамках Национального проекта «Открытый мир» в Украине

  • 02.09.2013


    С 12.08 по 16.08 - Всеукраинский тренинг для 20 региональних тренеров Украины в Запорожье.

    16. 08. 2013 - Торжественное вручение сертификатов региональным тренерам в здании Торгово-промишленной палаты в присутствии Начальника областного упрвления образования и науки Верозубова А.В., директора образовательных программ Intel в Украине и СНГ Татьяны Нанаевой.

    Видео сюжет о мероприятии от 16.08


    Информация на сайте НП «Открытый Мир» - http://www.ow.org.ua/news/

    Информация на сайте Кабинета Министров Украины - http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=246599172

    Nadiya Manko: «Відкриваємо Україні світ»

    «У Запоріжжі, мальовничому місті, увінчаному давньою козацькою славою, стартував національний етап тренінгу, що допоможе Україні здобути славне сьогодення. Розпочалася підготовка тренерів, які будуть навчати вчителів шкіл, що беруть участь у Національному проекті «Відкритий світ». Саме ці школи отримали в користування сучасну комп’ютерну техніку: інтерактивні дошки, інтерактивні проектори, нетбуки, айпади та знайпади. У Запоріжжі зібралися представники всіх регіонів України.

    Навчання здійснюється за кошти та з ініціативи компанії Інтел. Ця компанія ввійшла в історію української освіти тим, що започаткувала широкомасштабну програму навчання для майбутнього. Мета тренінгу – допомогти вчителям стати «на ти» з новітнім обладнанням та опанувати технології ефективного використання їх у навчальному процесі. Тренінг поводять досвідчені тренери-практики Лариса Шевчук та Анна Скрипка, які не перший рік апробовують модель співпраці за схемою 1 учень - 1 комп’ютер. За відгуками учасників тренінгу він надзвичайно своєчасний, заслуговує найвищої оцінки, оскільки дає відповіді на ті питання, які раніше здавалися просто нереальними. Наступний етап – регіональні тренінги, що відбудуться в Житомирі, Херсоні та на Львівщині. Вони розпочнуться 19 серпня.»

    С 19.08 по 23.08 - региональные тренинги Intel в рамках НП «Окрытый МИр» в 3х регионах (Житомир, Херсон, Яворов)

    В результате - подготовлено 54 областных и школьных тренеров для 36 школ Украины, в которых поставлена компьютерная техника на архитектуре Intel

    На тренингах участники изучали особенности и преимущества инновационной модели «1:1 elearning», вопросы создания среды 1:1, возможности осуществления прерсонализированного и компетентностного подхода в вданной модели обучения; проблемы, которые могут возникнуть при переходе на эту модель и пути их решения, он-лайн ресурсы, которые учителя могут использовать в этой модели, особенности управления классом, е-контент и прикладные программы от Intel Learning Series , которые помогут учителям эффективно управлять классом в модели 1:1, а учащимся эффективно формировать навыки и компетениности в соответсвии с новым Государственным образовательным стандартом.


    БЛАГОДАРНОСТИ:

    • Благодарим за сотрудничество в организации тренингов: НП «Открытый мир», Запорожское ОУОН ОДА, Запорожский областной институт последипломного педагогического образования, региональных координаторов НП «Відкритий світ»,
    • Благодарим бизнеc партнеров Intel: ENGLER, EPSON, SENKATEL.
    • Особое спасибо тренерам Intel - Шевчук Ларисе (г.Киев), Скрипке Анне (г. Кировоград), Орловой Татьяне ( г. Львов) , Борисенко Ольге (г. Днепропетровск), Брагиш Виталию ( Intel) за помощь в проведении тренинга для тренеров.


    РЕЗУЛЬТАТЫ:
    подготовлены тренеры во всех областях и всех школах, в которых поставлена техника на архитектуре Intel.


    ПЛАНЫ
    - проведение тренинга в г Киев и проведение тренингов на уровне школ для учителей 7-х классов с целью эффективного применения компьютерной техники в модели 1:1.


    ОТЗЫВЫ УЧАСТНИКОВ:

    Елена Чип ( г. Сиферополь): «Я проходила тренинг в г. Херсон по программе "1 ученик 1 компьютер". Супер тренинг по актуальнейшей и ценнейшей теме! Получила массу новых знаний, новых техник. Появилось желание творить и делится опытом с коллегами. Все очень хорошо! Так держать! С удовольствием приму участие в других подобных мероприятиях.»

    Юлия Сабат: «Цікаво, зрозуміло, захоплююче, а головне. дуже корисно! Було приємно і легко засвоювати основи ефективного використання нетбуків, ознайомлюватись з корисними ресурсами, сервісами та методами застосування їх на своїх уроках.»

    Стафания Манько ( г. Яворов): «Тренінг у Яворові, завдяки досвідченим тренерам, навчив мене швидко та ефективно шукати інформацію, критично та компетентно оцінювати інформацію, творчо використовувати дані для вирішення проблем.»

    Наталія Позняковська: «Очікування від тренінгу перевершили очікування з першого дня проведення. Величезне спасибі Вам за отриманні знання та навички!»

    Наталия Голубчук: «Перший крок зроблено!!Ковель, зустрічай !Я вже їду "відкривати світ"!»

    Ольга Мико: «На цьому тренінгу для себе почерпнула багато нового та цікавого, ознайомилась з корисними ресурсами та сервісами, з використанням їх у плануванні діяльності учнів. Побачила на скільки полегшується процес оцінювання знань учнів при використанні комп'ютерних технологій. Познайомилась з чудовими та цікавими людьми. Організація проведення тренінгу на високому рівні.»

    Галина Андрусик: «Тренінг дав мені можливість познайомитися з цілим рядом інтернет-ресурсів, які я буду використовувати у своїй роботі. Особливо важливим є Classroom management для взаємодії учня та вчителя. Я вважаю, що тренінг був не просто корисним, а просто необхідним.»

    Катерина Островська: «П"ятниця... Останні години тренінгу в Яворові. Не хочеться покидати це чудове місто, привітних людей та гостинний мотель. Повертатися додому доведеться з величезним багажем... багажем отриманих на тренінгу знань. Він ніби і додає легкості та впевненості, але трохи й обтяжує думками про те, як правильно донести всю інформацію до своїх колег, адже мені пощастило стати учасником, мабуть, наймасштабнішого та найкраще організованого освітнього проекту, який коли-небудь реалізовувався в Україні. Вдячна всім, з ким пощастило працювати. Сподіваюся на зустрічі та співпрацю в майбутньому.»

    Lyudmila Zuts: «Сама навчилася і навчу своїх колег. Дуже дякую!!!! Хай сили і здоров'я, потрачені на наше навчання, вернуться вам сторицею.»

    Janna Chernivchan: «Яворів, тренінг: З самими найяскравішими враженнями потрібно залучити до нашої спільноти якомога більше – більше, бажаючих ! Засвітіть факел у своєму куточку України!

    Світлана Бісик: «Відвідавши тренінг, я зрозуміла, що потрібно постійно розвиватися, рухатися вперед. Адже час не стоїть на місці.Вчитель має навчати, а вчитель 21 століття повинен відповідати вимогам сучасності. Для цього і створена програма Intel, модель 1 учень-1 комп'ютер.»

    Наталия Бондарь: «Тренінг "1 учень - 1 комп'ютер" дає можливість переосмислити підходи, методи навчання учнів, змінити їх відповідно до вимог часу.»

    Валерий Пономаренко: «Надзвичайно корисний семінар в Житомирі є першим кроком до ідеальної освіти. Моя думка.... Дякую.»

    Ge Ka (г. Лохвиця, Полтавськой обл.): «Час не стоїть на місці і постійно з'являються нові програми, методики викладання, тенденції і т.д. Перебуваючи на тренінгах є можливість побачити де ти є і куди треба рухатись. В той же час ти в курсі останніх тенденцій, тримаєш руку на пульсі. Стукайте і вам відкриють.»

    Вова Дудник: «Нові технології, нові знання, навички та вміння наближають нас до нового мобільного навчання – навчання що надає більше можливостей в самореалізації.

    Щиро дякую організаторам тренінгу за можливість доторкнутись до МАЙБУТНЬОГО! Сподіваюсь що іскра запалена в Запоріжжі осяє всю країну та відкриє новий світ знань.

    Велика вдячність компанії intel за організацію тренінгу, за гарних тренерів, за гарні умови проживання.»

    Kira Telyatnik: «Тренинг был информативным и интересным. Обмены мнениями с коллегами удачно дополнили запланированную программу. Тренерам удалось создать комфортную и продуктивную атмосферу, организационные и технические условия тренинга - на высоте. На многие вопросы мне удалось получить (или синтезировать в команде) ответы. Было бы интересно подробнее обсудить технологии введения учеников в работу по модели "1 ученик - 1 компьютер" с уч?том их разноуровневой подготовки как в области информационных технологий, так и интеллектуально и психологически.»

    Артем Герман: «Під час занять мені цікаво було ознайомитися як із матеріалом самого тренінгу так із методикою тренерів, які його проводили (Шевчук Лариса, Скрипка Анна, Борисенко Ольга). Знайомство з програмою Classroom Management дозволило уявити собі технічні можливості моделі навчання 1+1. Велике розмаїття сервісів спонукало до генерації нових ідей їх використання у роботі. Згуртованість групи дало можливість почувати себе впевнено та комфортно!!! Ідеї, що були закладені в електронному підручнику дійсно змінюють уявлення про сучасну освіту, а саме про можливості, які ОБОВ'ЯЗКОВО слід використати у школі. Спасибі вам, шановні тренери)))»

    Nadiya Manko: «І вічний бій, нам спокій тільки сниться…

    Здавалося, що я – особа, достатньо спокушена в галузі інформаційних технологій, але кожного разу, беручи участь у тренінгах, які проводить Intel, знаходжу для себе багато нового і цінного. Отож, знайомство з новими пристроями, які прийшли в школу , з новими сервісами і новими ідеями щодо їх використання для навчання, обстановка, яка надихає. Ми не можемо стояти на місці, рух – ознака життя. Отож, рухаючись, відкриваймо світ для себе і для інших. Дякую за мудрість, терпіння, а запоріжцям – за гостинність.»

Поділитися: