Новини програми в Україні

Дискусія «Освітня політика та інформаційні технології»

  • 11.09.2013

    12 та 13 вересня з ініціативи компанії Intel в рамках 20-го Форуму видавців у Львові відбудеться дискусія "Освітня політика та інформаційні технології". У ході зустрічі будуть розглянуті питання трансформації освіти України та роль сучасних інформаційних та комунікаційних технологій у цьому процесі.

    Під час заходу, організованного у співпраці із Львівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти, буде представлено новий освітній проект корпорації Intel в Україні - Intel Education Transformation Tool (Інструмент трансформації освіти), а також інструменти для його реалізації.

    Крім представників Intel в обговоренні візьмуть участь провідні експерти з освітньої політики, представники Міністерства освіти та науки, неурядових організацій.

    Предмет дискусії - трансформаційні зміни системи рівні держави, регіону, міста чи окремого навчального закладу. Учасники дискусії одержать інформацію про інструментарій формування та оцінювання ІКТ-політики, а також ознайомляться з методикою його використання.

    На сьогоднішній день у світі відбуваються глобальні зміни в підходах до здобуття знань - трансформуються як освітні системи, так і процеси отримання та обробки інформації школярами та студентами. Важливість інформаційних технологій в житті людини зростає, формування навичок XXI століття серед молодого покоління стає першочерговим завданням.

    Наявність чіткої та обґрунтованої політики в галузі ІКТ є підґрунтям для зміни системи освіти як в цілому, так і на рівні діяльності викладачів (вчителів) та керівників навчальних закладів. ІКТ-політика здатна поєднати трансформацію системи освіти з важливими цілями соціального та економічного розвитку, такими як підвищення ролі навчальних закладів, підтримка гендерної рівності та скорочення гендерного розриву, підготовка висококваліфікованих спеціалістів, створення нових робочих місць, сприяння розвитку високих технологій, розробка програмного забезпечення і розвиток секторів економіки, пов’язаних з е-навчанням. Разом з тим, саме така політика бачиться як інструмент об’єднання інновацій в галузі ІКТ та педагогічних досліджень задля зміни системи освіти в цілому.

    В Intel ніколи не відокремлюють корпоративну соціальну відповідальність від бізнесу, цей напрямок є пріоритетною частиною глобальної стратегії компанії в усьому світі. Компанія Intel протягом 15 років ініціює та підтримує освітні проекти, пов'язані з впровадженням технологій у процес навчання в усьому світі. В Україні, починаючи з 2003 року, успішно запущені деякі з них:

    1. Програма Intel «Навчання для майбутнього» («Intel Teach»)
    2. Програма Intel «Шлях до успіху» («Intel Learn» )
    3. Програма Intel ISEF (International Science and Engineering Fair)
    4. Проект «1 учень - 1 комп'ютер»


    Про компанію Intel

    Корпорація Intel - провідний світовий виробник інноваційних напівпровідникових компонентів , що розробляє технології, продукцію та ініціативи, спрямовані на постійне підвищення якості життя людей і вдосконалення умов їхньої праці. Штаб-квартира Intel - в місті Санта- Клара, штат Каліфорнія, США. Додаткову інформацію про корпорацію Intel можна зайти на Web -сайті www.intel.ru/pressroom, http://www.intel.ru/.

    Освітні програми Intel представлені на сайтах www.Intel.com/education; http://iteach.com.ua .

    Intel і логотип Intel є товарними знаками корпорації Intel в США та інших країнах.

Поділитися: