Новини програми в Україні

Презентація Інтернет-порталу «Інклюзивна освіта в Україні»

  • 19.09.2013

    Проект впроваджується ГО «Центр розвитку бізнес-технологій»  за підтримки  Міжнародного фонду «Відродження» 

    Дата: 19 вересня 2013року                      

    Час:   12.00

    Місце проведення:

    Управління освіти Оболонської районної державної адміністрації м. Києва.

    Вул. Лайоша Гавро, 11-А
    418-63-31

    Контактна особа:  Шевчук Лариса
    067 449 21 64
    shevchuklarisa@gmail.com

    Зараз в Україні починає впроваджуватись інклюзивна освіта.  У педагогів виникає багато запитань:  як розпочати роботу, як вести документацію, як організувати навчальний процес в інклюзивному  закладі.

    В Оболонському районі м. Києва найбільша кількість в місті навчальних закладів, де з 2006 року впроваджується інклюзивне навчання. (4 школи, 6 дитячих садочків).

    Разом  із своїми здоровими однолітками спільно навчаються діти з різними з нозологіями: вадами зору, слуху, опорно-рухового апарату, Дитячим церебральним паралічем, аутизмом, синдромом Дауна.

    Досвід, який напрацьований в цих навчальних закладах, має стати доступним для всіх зацікавлених у розбудові інклюзивної освіти в Україні.

    Презентація сайту проводиться саме для фахівців із впровадження інклюзії: асистентів вчителя, логопедів, реабілітологів, дефектологів, психологів, інструкторів ЛФК, адміністраторів навчальних закладів.

    Під час презентування сайту фахівці  ознайомляться із можливостями інтерактивного сайту та соціальної мережі. Отримають  пам’ятки із розміщення інформації на сайті, інформацію про тренерів, які  будуть допомагати розміщувати інформацію.  

    Мета проекту «Соціальна мережа батьків та фахівців  інклюзивної освіти», що здійснюється ГО «Центр розвитку бізнес-технологій» за підтримки  Освітньої програми «Розвиток інклюзивної освіти в Україні» Міжнародного фонду “Відродження”  є створення тематичного сайту, який надаватиме користувачам різні інтерактивні сервіси:

    • забезпечить доступ до інформації про інклюзивну освіту ;
    • забезпечить постійний обмін інформацією та досвідом між освітянами, батьками, неурядовими організаціями;
    • створить інтегровану електронну базу даних про заклади інклюзивної освіти в Україні;
    • створить майданчик для обміну досвідом і поширення інформації про найкращі практики;
    • сприятиме формуванню спільноти — стійкої групи осіб, які систематично спілкуються між собою на теми інклюзивної освіти.
Поділитися: