Новини програми в Україні

Перший тренінг в Молдові за Програмою Intel «Навчання для майбутнього» (версія 10.1)

  • 27.12.2013

    З 13 по 16 грудня 2013 року відбувся перший тренінг в м. Кишиневі (Молдова) за Програмою Intel «Навчання для майбутнього» (версія 10.1). Захід був організований спільно Міністерством освіти Молдови та дирекцією освітніх програм Intel.

    Учасниками тренінгу стали вчителі 16 шкіл, що розпочинають працювати за національним проектом «Connect! Успішні інформаційні технології навчання», в рамках реалізації якого планується забезпечення навчальних закладів сучасною комп’ютерною технікою.

    Тренінг проходив в Центрі Інформаційних та комунікаційних технологій в освіті, де були створені всі умови для плідної роботи: сучасна техніка, швидкісний Інтернет, доброзичлива атмосфера.

    Вчителі проходили навчання одночасно за румунським та російським підручником, а також знайомились із українським та американським варіантом курсу. Таким чином, адаптерами Програми здійснювався аналіз та відбір навчального матеріалу відповідно до освітніх стандартів Молдови та його підготовка до масового впровадження в країні.

    Попри те, що учасникам тренінгу доводилось працювати одночасно з декількома версіями Програми та аналізувати їх зміст, вони виконали усі завдання та отримали сертифікати про успішне завершення навчання.

    На церемонії вручення сертифікатів був присутній заступник міністра освіти Молдови Ігор Гросу, партнери із видавництв, Інтернет-провайдери, директори шкіл, преса.

    Спілкуючись з учасниками тренінгу, Ігор Гросу переконався у важливості та необхідності Програми для Молдови, а також обговорив шляхи подолання можливих проблем в процесі її впровадження. Також він вказав на переваги нового для країни онлайнового розміщення та захисту робіт педагогів.

    Оскільки поки що не створено власного ресурсу для розміщення робіт, створених вчителями під час навчання на тренінгу, усі матеріали були розміщені на українському ресурсі WIKI.

    Міністерство освіти Молдови про тренінг
    http://edu.md/en/evenimentele-saptaminii/15262/

    Преса про тренінг:
    http://itmoldova.com/2013/12/17/demarat-proiectul-conecteaza-te-tehnologii-informationale-pentru-succes-invatare/

Поділитися: