Новини програми в Україні

Тренінг 10 версії Програми Intel "Навчання для майбутнього" для вчителів Рівненської області

  • 24.04.2014

    Під час весняних канікул у РОІППО пройшов тренінг 10 версії Програми Intel "Навчання для майбутнього" для  вчителів Рівненської області. До участі в тренінгу були залучені 23 досвідчених вчителя, які стали регіональними тренерами Програми. Таке навчання покликано  сприяти  розповсюдженню нових педагогічних технологій та методів використання ІКТ в Рівненській області. Навчання провели  тренери зі Львівської області Надія Манько та   Тетяна Орлова.



    Враження від тренінгу учасників: 

    Іван Кладько:
    "Дуже радий що пройшов цей курс. Все виявилось доволі просто, хоча й дуже важко було до цього йти. Роботи дійсно було зроблено немало, але зараз я відчуваю деяке піднесення. Навіть не уявляю як я зможу провести такий (ну хоча б трохи подібний) тренінг, але думаю у всіх було таке відчуття першого разу."

    Сергій Прокопчук:
    "З усього того, чому я навчався на цьому тренінгу цілий тиждень, на мою думку, найефективнішим для навчання моїх учнів буде застосування мною методу прое
    ктів. Адже, використання цього методу надихає учнів до навчання, дає імпульс до взаємонавчання та співпраці, що забезпечується можливістю розвивати учневі складні уміння та навички, такі, як навички мислення вищих рівнів, навички вирішення проблем, вміння ефективної організації спільної діяльності та більш ефективно спілкуватися. Я вважаю, що для багатьох учнів привабливість застосування методу проектів пов'язана з набуттям досвіду, пов’язаного з реальним життям. Іншими словами, учні виконують дії фахівців, що працюють в галузі конкретної професії чи фаху. Коли вони створюють публікацію, розробляють мультимедійну презентацію, використовуючи при цьому аналіз, учні беруть участь в реальній діяльності, що виходить за межі навчання у школі." 



    Артем Прончук:
    "...за тиждень ми звикли один до одного і усвідомлюючи, що навчання завершено
    , хочу запитати, чому лише тиждень? Завдяки цікавим розминкам, ми подружились, а завдяки формуванню груп при опрацювання матеріалу, ми навчились спілкуватись та прислухатись до думки інших. Висловлюю слова подяки нашим педагогам-тренерам за навчання та проведений з нами час, а це нелегко було - нас переконати, що проектне навчання - це навчання для майбутнього разом з Intel."

    Матеріали тренінгу та фотозвіт тренінгу можна побачити тут


Поділитися: