Новини програми в Україні

Тренінг для викладачів та методистів Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка

  • 09.09.2014

    З 1 по 5 вересня 2014 року на базі інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка проводився тренінг за програмою Intel® «Навчання для майбутнього» для 25 викладачів та методистів закладу, які допомагатимуть вчителям міста Києва опановувати методику навчання учнів із використанням інформаційно-комунікаційних технологій.

    Навчання педагогів здійснювали досвідчені тренери міжнародних освітніх програм Intel - Лариса Шевчук (м. Київ), Ганна Скрипка (м. Кіровоград), Артем Герман (м. Донецьк), Іван Іванов (м. Луганськ). Також у заході брали участь: директор освітніх програм Intel в Україні та країнах СНД Т. Нанаєва тадиректор громадської організації «Центр розвитку бізнес-технологій» В. Іванов.

    Протягом навчання на тренінгу учасники розробляли навчальні теми різних шкільних предметів з використанням методу проектів, зокрема, Портфоліо навчального проекту, яке включало в себе план вивчення теми з використанням методу проектів, інструменти оцінювання, приклад учнівської роботи, документи для фасилітації, інструкції тощо. Весь процес навчання супроводжувався активним обговоренням педагогічних питань, пов’язанихз використанням як методу проектів, так і інформаційно-комунікаційних технологій. Завдяки використанню інтернет-технологій як інструменту для обговорення, педагогине лише навчалися новим інформаційно-комунікаційним технологіям, але й ознайомлювалися з методикою їх використання.

    Учасники тренінгу впевнились, що крім традиційних освітніх цілей і завдань, які з використанням ІКТ можуть вирішуватися більш ефективно, інформаційно-комунікаційні технології стають інструментом для освоєння учнями навичок XXI століття, зокрема таких як: творчість таінноваційність, критичне мислення і вміння вирішувати проблеми, комунікативні навички та навички співробітництва, вміння працювати з інформацією, медіа та комп’ютерні навички, життєві та кар’єрні навички тощо.

    Одним із завдань тренінгу було освоєння навичок роботи з соціальними сервісами з метою формуваннявміння організувати навколо процесу навчання дієве співтовариство, яке складається з учнів, вчителів, батьків, представників інших професій. Саме тому всі учасники тренінгу приєднались до вікі-сайту програми Intel® «Навчання для майбутнього» в Україні та розмістили Портфоліо проектів, розроблених у процесі навчання, на вікі-сторінках тренінгу (група1, група2).


                 

Поділитися: