Новини програми в Україні

В Україні пройде черговий національний етап міжнародного конкурсу молодих науковців Intel ISEF 2015

  • 24.02.2015

    Незабаром, 25 лютого, розпочнеться учнівський конкурс Intel Еко-Україна, який є Національним етапом міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF (Intel International Science and Engineering Fair).

    У цьому році Конкурс Intel Еко-Україна відбудеться 25-28 лютого, традиційно, в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді МОН України.

    Цьогоріч очікуватиметься 195 учасників з Києва та 20 областей Украини, які представлять 175 проектів. Саме з цих проектів 60 членів журі, серед яких провідні науковці, працівники ВНЗ та дослідницьких установ, спеціалісти комерційних компаній, обиратимуть найкращі й найактуальніші 4 роботи, які у травні будут представлені на міжнародному фіналі Intel ISEF, що відбудеться 10-15 травня у м.Пітсбург, штат Пенсильванія.

    В цьому році конкурс зазнав деяких змін, а саме, проекти подавалися у 7 номінаціях: Біологія, Екологічна інженерія, Науки про людину, Науки про Землю, Навколишнє середовище, Хімічна та біологічна інженерія, Хімія. Також цього року введено дипломи та нагороди для 4-го місця. Крім цього, відкрився новий сайт Конкурсу http://intelecoukraine.org, де можна ознайомитися з учасниками та їхніми проектами, а також з повною програмою заходу.

    Ознайомитися з науковими проектами учасників Intel Еко-Україна, а також відвідати урочисте нагородження переможців та закриття Конкурсу можна у НЕНЦі, м. Київ, вул. Вишгородська, 19:

    • 25 лютого 15.00 – 16.00. Відкриття конкурсу
    • 26 лютого 11.00 – 17.00. День відкритих дверей.
    • 28 лютого 10.00 – 11.30. Церемонія нагородження. Визначення фіналістів Intel ISEF.

    Партнерами конкурсу виступиликомпанія Asus, провідний український інформаційний ресурс про інформаційнітехнології ITC.ua; освітня MOOC платформа EdEra; компанія Greencubator; лабораторія наукових розваг Весела Наука; інтернет-магазин Ігротехніка; Благодійний Фонд «Відкриті серця України», який з 2013 року підтримує Intel ISEF в Україні, і завдяки якому молоді інноватори не тільки мають змогу представляти свої винаходи на міжнародному рівні, але й продовжувати досліди у вибраній тематиці.

    Intel Еко-Україна проводитиметься вже водинадцяте. За цей час переможцями Intel Еко-Україна всього було здобуто близько 20 нагород на міжнародному фіналі Intel ISEF. 

Поділитися: