Новини програми в Україні

В Україні відбудеться національний етап міжнародного конкурсу INTEL® ISEF

  • 19.02.2009


    З 25 по 27 лютого в Києві пройде національний етап міжнародного конкурсу науково-технічної творчості  школярів Intel® ISEF.

    Міжнародний конкурс науково-технічної творчості школярів Intel® International Science and Engineering Fair (Intel® ISEF) - одна з найбільш широкомасштабних міжнародних освітніх ініціатив всесвітньо відомої корпорації Intel.

    В Україні національний етап конкурсу  «Intel-ЕкоУкраїна 2009» відбудеться з 25 по 27 лютого. Урочисте відкриття пройде 25 лютого в Київському міському Палаці дітей і юнацтва. Конкурс проводить Міністерство освіти і науки України (МОН України) спільно з Національним еколого-натуралістічним центром (НЕНЦ), за підтримки Intel Україна.  Переможців конкурсу буде оголошено 27 лютого і саме вони здобудуть право представляти Україну на міжнародному конкурсі Intel ISEF, завершальний етап якого пройде цього року 10-15 травня в м. Рено (штат Невада, США).

    Учасниками конкурсу стануть учні загальноосвітніх, позашкільних і професійно-технічних учбових закладів у віці від 15 до 17 років. Вперше Україна виступила повноправною країною-учасницею Intel ISEF в 2004 році, після здобуття офіційного статусу національного конкурсу під назвою «Intel-ЕкоУкраїна». НЕНЦ виступає в ролі установи-організатора конкурсу Intel ISEF в Україні.

    За час участі України в конкурсі українські представники показали високі результати в рамках міжнародних фіналів Intel ISEF. У 2005 році Україна отримала III місце в категорії «Комп'ютерні науки» і спеціальний приз NASA; у 2006 році - IV місце в категорії «Хімія», спеціальну відзнаку та I премію Міжнародного почесного науково-технічного товариства Sigma Хi. 2007 рік приніс спеціальну нагороду Асоціації обчислювальної техніки (Association for Computing Machinery) і спеціальну нагороду Американського геологічного товариства (The Geological Society of America), диплом і премію за актуальний та оригінальний екологічний проект. В 2008 році Україна отримала головну премію і II призове місце в категорії «Хімія».

    Intel ISEF є одним з проектів, які корпорація Intel здійснює в рамках корпоративної соціальної відповідальності. Незалежно від країни або регіону, де компанія здійснює свою діяльність, вона бере участь в розвитку місцевого інформаційного суспільства, виходячи з принципів корпоративної цивільної етики, тобто не лише дотримується законодавчо встановлених норм і вимог, але і активно впливає на поліпшення якості життя людей.

    Всесвітні ярмарки науково-технічної творчості школярів проводяться з 1950 року під егідою некомерційної організації Society for Science the Public (колишня назва Science Service), метою якої є сприяння розвитку науки в різних країнах світу. З 1997 року генеральним спонсором ISEF виступає компанія Intel (в рамках корпоративної програми «Intel Новаторство в освіті», а також завдяки діяльності благодійної організації Intel Foundation).

    За цей час кількість учасників конкурсу збільшилась на 50%, а кількість країн, регіонів і територій, що делегують на конкурс своїх представників - на 70%. За допомогою таких освітніх програм, як Intel ISEF, корпорація Intel прагне підвищити зацікавленість і освіченість дітей у всьому світі в різних галузях науки, математики та інженерної справи.

    Корпорація Intel, провідний світовий виробник інноваційних напівпровідникових компонентів, розробляє технології, продукцію і ініціативи, направлені на постійне підвищення якості життя людей і вдосконалення методів їх роботи. Додаткову інформацію про корпорацію Intel можна знайти на web-сайті www.intel.com/pressroom , на російськомовному web-сервері компанії Intel http://www.intel.ua/.  Інформація про корпоративну соціальну відповідальність Intel в світі – на сайті www.intel.com/csr.

    Освітні програми представлені на сайтах www.Intel.com/education; www.iteach.com.ua/mediawiki; www.intel.ua/education; ww.iteach.com.ua/education/isef Intel, Intel Core і логотип Intel є товарними знаками корпорації Intel в США і інших країнах.

    * Інші найменування і товарні знаки є власністю своїх законних власників.

Поділитися:
 [19-05-2024 02:32:54] E_WARNING: Unknown(): open(/tmp/phpsess/sess_4a2320a638b24a4c3c8551f76b189996, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in file Unknown at line 0
 [19-05-2024 02:32:54] E_WARNING: Unknown(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp/phpsess) in file Unknown at line 0