Новини програми в Україні

5 грудня з 1985 року офіційно оголошено Міжнародним днем волонтера!

  • 05.12.2007

    Дорогі друзі!
    Від щирого серця вітаємо вас з Всесвітнім Днем волонтера!
    «Поспішайте творити добро!» - звертався до людей герой казки А. Сент-Екзюпері «Маленький принц».
    Слід пам’ятати: те, що віддаєш іншим, завжди бумерангом повертається до тебе. Близькі та зовсім незнайомі люди розраховують на вашу щирість та співчуття, очікують від вас добрих справ. Ось чому так важливо знаходити можливість творити їх, допомагати оточуючим з радістю. Готовність прийти на допомогу має бути частиною життя. Бажаємо всім бадьорості духу, невичерпної енергії, міцного здоров’я та благополуччя!

    5 грудня  - Міжнародний день волонтера

    Генеральна Асамблея запропонувала урядам щорічно відзначати 5 грудня як Міжнародний день добровольців в ім'я економічного й соціального розвитку (резолюція 40/212 від 17 грудня 1985 року) і закликала їх здійснити міри з метою підвищення поінформованості про важливий внесок служби добровольців і тим самим спонукати ще більше людей у всіх сферах діяльності пропонувати свої послуги як добровольців як на батьківщині, так і за кордоном.

    Коротка інформація про програму Волонтери ООН

    Програма Волонтери ООН (ВООН) - це організація ООН, створена Генеральною Асамблеєю в 1970 році, з метою сприяння глобальному розвитку та забезпечення миру на вимогу країн-членів. Вона мобілізує кваліфікованих волонтерів ВООН та заохочує людей до активного волонтерства в їхніх країнах. ВООН адмініструється Програмою розвитку ООН та здійснює свою діяльність через офіси ПРООН у всьому світі.

    7,300 кваліфікованих та досвідчених жінок та чоловіків близько 160 національностей працюють щорічно в країнах, що розвиваються, як волонтери ООН. З 1971 року понад 30 000 волонтерів ООН працювали в 140 країнах світу. На сьогодні близько 70%  волонтерів є громадянами країн, що розвиваються, тоді як решта - з розвинених країн.

Поділитися: