Новини програми в Україні

Компанія SMART успішно завершила перший етап благодійної програми корпорації Intel® «Навчання для майбутнього» в Україні

  • 28.09.2007

    Компанія SMART Technologies Inc. оголосила про успішне завершення в серпні 2007 року першого етапу проекту з безкоштовного надання інтерактивних дошок SMART Board™ в рамках всесвітньої благодійної програми корпорації Intel® «Навчання для майбутнього», що впроваджується в Україні. Під час першого етапу 10 найкращих із 28 регіональних навчальних центрів корпорації Intel в Україні, що працюють на базі обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти, отримали перші 10 із 28 запланованих дошок. Найкращі центри було відібрано за рішенням координаційної ради програми Intel за участю представників Міністерства освіти та науки (МОН) України, Академії педагогічних наук (АПН) України та Інституту інноваційних технологій та змісту освіти МОН України.

    Інтерактивні дошки SMART Board було встановлено в регіональних навчальних центрах корпорації Intel в таких областях: Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Київській (м. Біла Церква), Миколаївській, Полтавській, Тернопільській, Херсонській, Черкаській та Чернігівській областях. За підтримки офіційного дистриб’ютора компанії SMART в Україні, київської компанії «ЛИТЕР», та її партнерів в областях, перші 10 інтерактивних дошок SMART Board вже використовуються тренерами навчальних центрів для впровадження технології колективного навчання.

    Рішення подарувати 28 інтерактивних дошок SMART Board™ було офіційно оголошено на міжнародному форумі МОН України та корпорації Intel «Нові горизонти ІКТ в освіті», що відбувався в Києві в листопаді 2006 року. SMART регулярно надає свою продукцію освітнім установам, що беруть участь у програмах Intel. На сьогодні SMART виділила високотехнологічне обладнання у різних країнах на суму понад 350 тис. американських доларів, підтримуючи благодійну програму Intel® «Навчання для майбутнього».

    Intel® «Навчання для майбутнього» - це всесвітня благодійна програма навчання викладачів інноваційним методам використання комп’ютерних технологій в сфері освіти. З 2003 року у 28 регіональних навчальних центрах України та в понад 50 педагогічних університетах країни за програмою Intel пройшли підготовку понад 78 тис. вчителів. Учасники програми переймають від інших вчителів досвід того як, коли та де ефективно використовувати технологічні засоби та ресурси під час навчання. На сьогодні понад 4,5 млн. вчителів із 40 країн успішно пройшли навчання за цією програмою.

    «Сфера освіти є ключовою для компанії SMART, тому ми дуже раді, що маємо нагоду зробити свій внесок в інноваційну програму корпорації Intel® «Навчання для майбутнього», - говорить Даґ Хенсон (Doug Hanson), спеціаліст із міжнародного маркетингу компанії SMART (Канада). - Згідно з дослідженнями, використання інтерактивних дошок в навчальному процесі допомагає покращити рівень знань учнів. А навчання учителів тому, як ефективно використовувати цю технологію в класі, є позитивною інвестицією у майбутнє всієї освітньої системи України».

    «Партнерство з компанією SMART в Україні досягло значних результатів, і ми готові розпочати новий етап, - говорить Тетяна Нанаєва, директор освітніх програм корпорації Intel в Україні. - Досвідчені тренери програми «Навчання для майбутнього» добре знаються на новітніх технологіях та дуже раді, що мають нагоду працювати з інтерактивними дошками SMART Board під час курсу професійного розвитку для вдосконалення досвіду навчання та підвищення ефективності у сфері комунікацій та взаємодії. Ми домовилися, що SMART продовжуватиме підтримку програми в наступному році».

    «Українське суспільство є свідком технологічної революції, і сфера освіти має бути в авангарді та готувати такий новий тип робочої сили в Україні, таке нове покоління, яке готове досягти успіхів в «економіці знань», - продовжує Тетяна Нанаєва. - Корпорація Intel робить все можливе для підтримки освітян у цьому. Ми віримо, що тільки співпраця всіх сторін матиме чудові результати».

    «Задоволення від роботи з інтерактивною дошкою SMART ми отримали разом із колегами по інституту та вчителями, які були у нас на курсах, - говорить Наталя Дягло, заввідділом інформаційних технологій Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. - Ми пишаємося, що в нас є така дошка!»

    Про програму Intel® «Навчання для майбутнього»

    Intel® «Навчання для майбутнього» - це всесвітня благодійна програма корпорації Intel, що спрямована на підвищення кваліфікації вчителів в сфері використання інформаційних технологій для покращення якості освіти. Вчителі, котрі беруть участь у програмі, інтенсивно навчаються активному й ефективному використанню інноваційних методів впровадження комп’ютерних технологій в процесі навчання. Крім того, вони вчаться самостійно розробляти засоби оцінювання і вдосконалюють уроки відповідно до цілей, Державних та міжнародних стандартів навчання. Програма навчає, як використовувати широкі можливості сучасних комп’ютерів, мережу Інтернет, розробляти дизайн веб-сторінок та організовувати учнівські проекти.

    Більш докладну інформацію про навчальні програми корпорації Intel можна знайти на сайтах: www.intel.ua/education та http://www.iteach.com.ua/ .

    Про корпорацію Intel

    Корпорація Intel - лідер в інформаційно-технологічній сфері, є розробником технологій, продукції та ініціатив для вдосконалення роботи та життя людей. Додаткова інформація знаходиться на www.intel.com/pressroom.

    Intel є торговою або зареєстрованою торговою маркою корпорації Intel або її дочірніх компаній в США та інших країнах. Інші назви та бренди можуть належати іншим власникам.

    Про компанію SMART Technologies Inc.

    Компанія SMART Technologies Inc. є одночасно піонером і лідером індустрії доступних у використанні інтерактивних класних дошок та іншого обладнання для спільного навчання на світовому освітньому ринку.

    Відзначена багатьма нагородами, дошка SMART Board є інтерактивною дошкою, що найчастіше використовується у світі. Багато освітніх установ установили власні стандарти використання інтерактивних дошок, які дають унікальні можливості спільного навчання та покращують рівень знань учнів.

    Понад 500 тис. аудиторій з понад 15 млн. учнів у всіх американських штатах, канадських провінціях, Великобританії та в більш як ста країнах світу обладнані інтерактивними дошками SMART Board. Серед інших продуктів SMART – інтерактивні системи зворотного зв’язку, інтерактивні планшети та цифрові чорнила, а також бездротове обладнання та програмне забезпечення. Використовуючи продукти SMART, вчителі можуть мати доступ та обмінюватися необхідною інформацією для покращення рівня навчання учнів та полегшення планування уроків. Клієнтами SMART є такі освітні установи, як Комітет з освіти Нью-Йорка (New York City Board of Education), Оксфордський Університет (Oxford University), Рада з питань освіти м.Кобе (Японія), Австралійська середня школа Барньє (Barnier Public School), Університет Оттави в Канаді (University of Ottawa), Всесвітній Об'єднаний Коледж Сінгапуру (United World College), школа Stephen-Hawking-Schule Neckargemuend у Німеччині, школа для сліпоглухих у Флориді (Florida School for the Deaf and the Blind) та Гарвардський Університет (Harvard University).

    SMART - це приватна компанія, заснована в 1987 році. У компанії працюють понад 1 тис. осіб. Штаб-квартира компанії розташована в м.Калгарі (Альберта, Канада). Виробничі потужності знаходяться в провінції Онтаріо, також є офіси в Бонні, Токіо, Шанхаї, Нью-Йорку, Чикаго та Вашингтоні.

    SMART випустила і нині керує цілим портфоліо патентів у Сполучених Штатах, Канаді та інших країнах. У 1992 році SMART уклала стратегічний союз із корпорацією Intel®, унаслідок чого були розроблені спільні продукти та маркетингові програми, а Intel отримала частку у власності SMART. Продукти SMART продаються через дилерську мережу в Північній Америці і через дистриб’юторів по всьому світу. На території України офіційним представником фірми є київська компанія «ЛИТЕР».

    Додаткову інформацію можна отримати тут: http://www.smarttech.com/, http://www.education.smarttech.com/, http://www.leater.com/ та http://www.smartboard.com.ua/ .

    Про компанію «ЛИТЕР»

    Компанія «ЛИТЕР», заснована 22 лютого 1992 року, є офіційним представником компанії SMART Technologies Inc. в Україні. Вже п’ять років компанія «ЛИТЕР» впроваджує інтерактивні інформаційно-комунікаційні технології в систему освіти України.

    На сьогодні завдяки спільній роботі компанії «ЛИТЕР» і Головного управління освіти і науки України, всі київські школи та ліцеї муніципального підкорення укомплектовані інтерактивними дошками SMART Board. Так само, ще близько 300 навчальних закладів по всій Україні вже використовують інтерактивні дошки SMART Board.

    Компанія «ЛИТЕР» спеціалізується на імпорті та виробництві обладнання, розробці й виконанні комплексних проектів в області презентаційної, навчальної та професійної аудіовізуальної техніки в Україні. Величезна дилерська мережа компанії «ЛИТЕР», що нараховує більше 50 партнерів у всіх регіонах, дає можливість постачати якісне обладнання в будь-яку точку країни, надавати всім замовникам своєчасну і професійну технічну та сервісну підтримку. У компанії працюють понад 150 осіб.

    Свідченням високої якості продукції компанії «ЛИТЕР» і професіоналізму її співробітників є зарахування компанії до лав членів престижної Міжнародної асоціації індустрії комунікацій (ICIA).

    Додаткова інформація:

    Даґ Хенсон (Doug Hanson)
    Спеціаліст із міжнародного маркетингу
    SMART Technologies Inc.
    Тел.: +1.403.802.2518
    E-mail: DougHanson@smarttech.com
    Web: http://www.smarttech.com/

    Компанія «ЛИТЕР»
    03150, м. Київ, вул. Горького,102
    Тел.: (044) 502 1019, 502 1021;
    Факс: (044) 528 5683;
    E-mail: info@leater.kiev.ua
    Web: www.leater.com

    © 2007 SMART Technologies Inc. SMART Board, smarttech та логотип SMART є торговими марками компанії SMART Technologies Inc. Всі інші продукти третіх сторін та назви компаній використовуються для ідентифікації та можуть бути торговими марками їхніх власників.

Поділитися: