Новини освіти

Уряд у 2010 році підвищить зарплату освітянам на 32,5%

  • 05.10.2009

    Уряд протягом 2010 року підвищить заробітну плату освітянам на 32,5%. Про це повідомила Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко під час розширеного засідання Уряду з розгляду питання «Про стан та перспективи розвитку загальної середньої освіти».

    Зокрема, за її словами, Уряд планує протягом 2010 року підвищити заробітну плату освітянам у два етапи: «Для всіх вчителів України ми плануємо підвищити заробітну плату з 1 січня 2010 року на 22,5% відразу, і потім ще на 10% поетапно, до кінця року».

    За словами Юлії Тимошенко, також Уряд спільно з радою директорів шкіл випрацює оптимальне рішення щодо оплати праці класним керівникам, «щоб цей вчитель міг займатися тільки класом і тільки всіма процесами, які супроводжують саме таку його функцію, а читати предмет – це, знову ж таки, за натхненням і залишком часу». Також, на думку Прем'єр-міністра, необхідно забезпечити достойну зарплату керівникам шкіл, щоб їх діяльність не залежала від педагогічного навантаження.

    Юлія Тимошенко наголосила, що Уряд, не зважаючи на кризу, протягом 2010 року підвищуватиме заробітну плату працівникам бюджетної сфери, зокрема, освітянам, медикам, працівникам культури, бібліотекарям.

    Джерело: kmu.gov.ua

Поділитися: