Новини освіти

МТС-Україна оголошує про завершення відбіркового туру конкурсу «Професіонали майбутнього – 2010»

  • 26.01.2010

    Оператор мобільного зв'язку МТС-Україна, 100%-ва дочірня компанія ВАТ «Мобільні ТелеСистеми», оголошує про завершення відбіркового етапу конкурсу в рамках всеукраїнської довгострокової програми «Професіонали майбутнього», яка вже четвертий рік проводиться спільно з Міністерством транспорту і зв'язку України та Міністерством освіти і науки України.

    Учасники конкурсу «Професіонали майбутнього – 2010» – десять провідних вузів України – провели внутрішній відбірковий тур, за результатами якого сформовано 10 студентських команд. Кожна команда складається з п'яти студентів, які показали найкращі результати у відбірковому турі, і наукового керівника з числа викладачів вузу.

    Після закінчення екзаменаційної сесії, яка на даний момент проходить в українських вузах, команди приступлять до конкурсного етапу. Під час цього етапу кожна з десяти команд-учасниць буде працювати над науковим проектом на одну з трьох тем, запропонованих фахівцями МТС, виходячи з актуальних завдань телекомунікаційного сектора України: 

    • Впровадження технології LTE на мережі CDMA;
    • Впровадження технології LTE на мережі UMTS;
    • Впровадження технології LTE на мережі GSM.


    Конкурсний етап стартує 15 лютого і триватиме до 17 травня. У фіналі конкурсу відбудеться публічний захист наукових робіт перед компетентною конкурсною комісією, яка складається з представників вузів і фахівців телекомунікаційної галузі. Комісія оцінить наукові розробки команд, виходячи з інноваційності, практичного значення, логіки і архітектури проектування, швидкості реалізації. Крім того, у ході виступу комісія буде враховувати і презентаційні навички учасників. Переможці будуть визначені абсолютною більшістю голосів.

    Нагадаємо, що в цьому навчальному році студенти, працюючи над науковими проектами в рамках конкурсу «Професіонали майбутнього», будуть боротися за можливість працевлаштування в компанії МТС.

    Про програму «Професіонали майбутнього»

    «Професіонали майбутнього» – це перша довгострокова національна програма підтримки студентів, яка об'єднала в собі науково-дослідницьку роботу, іменні стипендії та можливість стажування в компанії МТС.

    У програмі беруть участь студенти четвертих курсів провідних технічних вузів Києва, Севастополя, Харкова, Дніпропетровська, Одеси, Донецька, Львова, Запоріжжя та Тернополя.

    Вперше програма була реалізована в 2006 році і викликала великий інтерес серед студентів та викладачів вузів. З того часу конкурс проводиться щорічно.

    У цьому навчальному році до участі в конкурсі запрошені студенти десяти провідних профільних вузів України:

    • Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій;
    • Севастопольського національного технічного університету;
    • Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»;
    • Дніпропетровського національного університету;
    • Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут»;
    • Одеської національної академії зв'язку ім. О. Попова;
    • Національного університету «Львівська політехніка»;
    • Донецького національного технічного університету;
    • Запорізького національного технічного університету;
    • Тернопільського державного технічного університету ім. І. Пулюя.

    У 2008 році МТС розширила програму «Професіонали майбутнього». Тепер ця програма передбачає не тільки конкурс серед студентів технічних вузів, а й майстер-класи для студентів, які вивчають маркетинг. Майстер-класи проходять, як на основі праць світових гуру, наприклад, Філіпа Котлера, так і на основі діяльності гупи компаній МТС – у 2009 році перед студентами виступав Гарретт Джонстон, директор зі стратегічного маркетингу групи МТС.

    У травні 2009 року компанія МТС провела освітній web-семінар для студентів факультетів журналістики і журналістів. Під час семінару лауреат Пулітцерівської премії, провідний репортер телеканалу CNBC (США) з економічних питань Стів Лісман (Steve Liesman), розповів про вплив світової кризи на світову економіку та поспілкувався з усіма учасниками семінару. В on-line режимі була організована двостороння Інтернет відео-конференція між офісом CNBC у Нью-Йорку і чотирма вузами України: Київським інститутом журналістики, Львівським державним університетом, Донецьким державним університетом і Таврійським державним університетом (Сімферополь). У цілому семінар відвідало більше 300 студентів і журналістів.

    Досвід програми підтримки студентів «Професіонали майбутнього» послужив основою для створення проекту «Міжкорпоративний Університет», який був ініційований компанією МТС наприкінці 2008 року. У даний момент цей проект об'єднує провідних роботодавців України, вищі навчальні заклади та студентські організації. Мета проекту полягає в розробці програм підготовки студентів з урахуванням вимог сучасного бізнесу і реальної ситуації на ринку праці, а також їх працевлаштування в компаніях-учасницях.

Поділитися: