Новини освіти

Міжкорпоративний Університет вступив у Всесвітню асоціацію сумісної освіти і в Європейську асоціацію міжнародної освіти

  • 11.02.2010

    Оператор мобільного зв'язку МТС-Україна, 100%-ва дочірня компанія ВАТ «Мобільні ТелеСистеми», «Вімм-Білль-Данн Україна», «Київська Інвестиційна Група», «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», Національний університет «Києво-Могилянська академія», Київський національний університет ім. Т.Шевченка і Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут» оголошують про те, що Міжкорпоративний Університет вступив у Всесвітню асоціацію сумісної освіти (WACE) і Європейську асоціацію міжнародної освіти (EAIE). Проект реалізується за підтримки Міністерства освіти і науки України.

    2010 рік Міжкорпоративний Університет (МКУ) почав з розширення географії співпраці. У лютому МКУ став членом двох провідних міжнародних асоціації – Всесвітньої асоціації сумісної освіти (World Association for Cooperative Education, WACE) і Європейської асоціації міжнародної освіти (European Association for International Education, EAIE). Діяльність цих асоціацій направлена на розвиток програм навчання, які формують у студентів вузів затребувані на ринку праці уміння і навики, що збільшує можливість працевлаштування випускників.

    «Членство МКУ в даних асоціаціях сприятиме встановленню міжнародних контактів з колегами, дозволить ознайомитися з передовим досвідом роботи провідних світових освітніх структур і упровадити передові методики викладання в процес підготовки слухачів МКУ, що, у свою чергу, дозволить збільшити конкурентоспроможність наших випускників на ринку праці», - коментує Олександр Попов, керівник проекту Міжкорпоративний Університет, кандидат економічних наук.

    Всесвітня асоціація сумісної освіти (WACE)

    Всесвітня асоціація сумісної освіти – міжнародна організація, діяльність якої присвячена розвитку освітніх програм, орієнтованих на потреби ринку праці. Одним з основних завдань асоціації є побудова взаємовигідних відносин між навчальними закладами і працедавцями. Асоціація об'єднує більше 160 освітніх установ зі всього світу.

    Європейській асоціації міжнародної освіти (EAIE)

    Провідним пріоритетом діяльності Європейської асоціації міжнародної освіти є розвиток і допомога в розширенні міжнародних зв'язків вищих учбових закладів і освітніх структур Європи і всього світу. Асоціація також приділяє значну увагу програмам освітньої підготовки студентів до реальних вимог бізнесу. Асоціація об'єднує більше 1800 фахівців в області вищої освіти зі всього світу.

    Випуск першої групи Міжкорпоративного Університету

    З жовтня по грудень 2009 року перша група слухачів МКУ пройшла 72-годинну програму навчання і стажування в реальних робочих умовах у компаніях: «Вімм-Білль-Данн Україна», «МЕТРО Кеш енд Кері Україна» і МТС.

    У грудні 2009 року відбувся урочистий випуск слухачів. 14 студентів трьох вузів-учасників: Національного університету «Києво-Могилянська академія», Київського національного університету ім. Т.Шевченка і Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут» – отримали сертифікати, які свідчать про успішне завершення ними інноваційної програми навчання.

    Набір наступних груп студентів у МКУ запланований на лютий-березень 2010 року.

    Докладнішу інформацію про Міжкорпоративний Університет: історію, програми навчання і умови прийому слухачів – ви можете отримати по прямому посиланню http://company.mts.com.ua/ukr/icu.php.

Поділитися: