Новини освіти

Back to school: 95% випускників вузів очікують отримати від навчання в Міжкорпоративному Університеті практичні знання і роботу

  • 09.06.2010

    На початку червня розпочала заняття чергова група слухачів Міжкорпоративного Університету. Із більш, ніж 100 студентів, що зацікавилися програмою навчання в Університеті, за результатами тестів і співбесід було відібрано 23 студенти старших курсів вузів-учасників проекту: Київського національного університету ім. Т.Шевченка, Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» і Національного університету «Києво-Могилянська академія».

    Під час навчання в Міжкорпоративному Університеті студенти прослухають тренінги з проведення презентацій, клієнторієнтованості і командоутворення, а також пройдуть стажування в компаніях «МЕТРО Кеш енд Кері Україна» та «МТС Україна» на посадах експертів і асистентів підрозділів з маркетингу, продажу, закупівель, HR, IТ, юридичного напряму та ін.

    Узагальнений портрет слухача Міжкорпоративного Університету виглядає таким чином: студент 5-6 курсу з середньою успішністю 4,5-5 балів за п’ятибальною шкалою, має високу мотивацію до отримання нових знань, досвід роботи або стажувань у різних компаніях і організаціях, і бере активну участь у міжнародних і національних освітніх програмах.

    «Спільно з учасниками проекту нам вдалося створити і почати реалізацію програми навчання, що носить максимально практичний зміст, підтвердженням чому є значний інтерес до неї студентів. Ми впевнені в тому, що програми Міжкорпоративного Університету стануть вагомим практичним доповненням до теоретичних знань, отриманих студентами у своїх університетах», – прокоментував Олександр Попов, керівник Міжкорпоративного Університету, кандидат економічних наук.

    У ході відбору слухачів до Міжкорпоративного Університету серед студентів було проведено анкетування відносно їх очікувань від проекту. Практично всі студенти – 95% від загальної кількості – очікують отримати від Міжкорпоративного Університету професійний розвиток, практичні навички і роботу в міжнародній компанії. Серед інших цілей навчання в Міжкорпоративному Університеті студенти також вказували застосування теоретичних знань і навичок на практиці, розвиток особистих якостей і надбання корисних знайомств.

    «Сподіваюся, Міжкорпоративний Університет дасть мені об'єктивний погляд на сильні і слабкі сторони особистого рівню підготовки до початку професійної кар'єри. На основі цієї інформації я зможу побудувати план особистого і професійного розвитку на найближчі 1-2 роки. Навчання буде для мене великим плюсом у виборі подальшої професії», – говорить Максим Федоренко, студент Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», слухач Міжкорпоративного Університету.

    «Хочу познайомитися і отримати необхідний теоретичний і практичний досвід від провідних фахівців Міжкорпоративного Університету. Це допоможе мені повторити і систематизувати теоретичну базу, придбану під час навчання в університеті. Упевнена, Міжкорпоративний

    Університет дасть мені цікаву і необхідну інформацію, яку надалі я використовуватиму на практиці», – каже Ірина Рубльовська, випускниця «Києво-Могилянської академії», слухачка Міжкорпоративного Університету.

    «Від Міжкорпоративного Університету я чекаю отримати додаткові знання в сфері, яка цікавить мене. Обмін досвідом з колегами, зустрічі і спілкування з керівниками підрозділів компаній – усе це сприятиме моєму особистісному і професійному розвитку. Ну і, звичайно ж, я хочу отримати роботу в одній з компаній-учасниць проекту», – коментує Олена Панькова, студентка Київського національного університету ім. Т.Шевченка, слухачка Міжкорпоративного Університету.

    Детальнішу інформацію про Міжкорпоративний Університет можна отримати за посиланням: http://company.mts.com.ua/ukr/icu.php.

    Учасниками Міжкорпоративного Університету є провідні працедавці України: «МТС Україна», «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», «Київська Інвестиційна Група» і «Вімм-Білль-Данн Україна»; вищі учбові заклади: Київський національний університет ім. Т.Шевченка, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» і Національний університет «Києво-Могилянська академія». Проект здійснюється за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Поділитися: