Новини освіти

«Професіонали майбутнього» приступають до роботи над науковими проектами

  • 14.02.2011

    Оператор мобільного зв'язку «МТС Україна», 100%-ва дочірня компанія ВАТ «Мобільні ТелеСистеми», оголошує про старт конкурсного етапу в рамках всеукраїнської програми «Професіонали майбутнього», яку компанія вже п'ятий рік проводить спільно з Міністерством інфраструктури України і Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України.

    Сьогодні, відразу після святкування Дня закоханих, одинадцять студентських команд з одинадцяти провідних технічних вузів України, приступають до самого напруженого і відповідального етапу освітньої програми «Професіонали майбутнього - 2011» - конкурсного туру.

    Кожна команда складається з п'яти студентів, які показали найкращі результати в ході відбіркового туру, і наукового керівника з числа викладачів ВНЗ. Протягом конкурсного туру команди-учасниці будуть працювати над науковим проектом на тему, запропоновану фахівцями МТС, виходячи з актуальних завдань телекомунікаційного сектора України: «Формування технологічних ресурсів у конвергентній мережі на базі мобільного оператора для надання послуги Triple Play (передавання голосу, високошвидкісні дані, IP).

    Конкурсний етап триватиме до 16 травня. У цей період учасники конкурсу отримують стипендію від компанії МТС у розмірі 700 грн. на місяць для студентів та 1200 грн. на місяць для кураторів команд.

    23 травня відбудеться публічний захист наукових робіт перед компетентною конкурсною комісією, що складається з представників ВНЗ і спеціалістів телекомунікаційної галузі. Комісія оцінить наукові розробки команд, виходячи з інноваційності, практичного значення, логіки і архітектури проектування, а також швидкості реалізації. Крім того, в ході виступу комісія буде враховувати і презентаційні навички учасників. Переможці будуть визначені абсолютною більшістю голосів.

    Нагадаємо, що вперше за час існування програми «Професіонали майбутнього», нагородою для кожного члена перемогла команди стане подарунок у розмірі 25 тис. гривень, який студенти зможуть витратити на подальше навчання та підвищення професійного рівня знань.

    Про програму «Професіонали майбутнього»

    «Професіонали майбутнього» - це перша довгострокова національна програма підтримки студентів, яка об'єднала в собі науково-дослідну роботу, іменні стипендії і можливість стажування в компанії МТС.

    У програмі беруть участь студенти четвертих курсів провідних технічних вузів Києва, Севастополя, Харкова, Дніпропетровська, Одеси, Донецька, Львова, Запоріжжя, Тернополя і Сімферополя.

    Вперше програма була реалізована в 2006 році і викликала велику зацікавленість серед студентів і викладачів вузів. З того часу конкурс проводиться щорічно.

    У цьому навчальному році до участі в конкурсі запрошені студенти одинадцяти провідних вузів України:

    • Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій;
    • Севастопольського національного технічного університету;
    • Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»;
    • Дніпропетровського національного університету;
    • Національного технічного університету «КПІ»;
    • Одеської національної академії зв'язку ім. О.С. Попова;
    • Національного університету «Львівська політехніка»;
    • Донецького національного технічного університету;
    • Запорізького національного технічного університету;
    • Тернопільського державного технічного університету ім. Івана Пулюя;
    • Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського.

    У 2009 році МТС розширила освітню програму «Професіонали майбутнього» серією майстер-класів, які були проведені для студентів, які вивчають маркетинг. Під час майстер-класів серед слухачів був оголошений конкурс з розробки маркетингового кейса із застосуванням інструментів латерального маркетингу.

    У травні 2009 року компанія МТС провела освітній web-семінар для студентів факультетів журналістики і журналістів. Під час семінару лауреат Пулітцерівської премії, провідний репортер телеканалу CNBC (США) з економічних питань Стів Лісман (Steve Liesman), розповів про вплив світової кризи на світову економіку і поспілкувався з усіма учасниками семінару. У on-line режимі була організована двостороння Інтернет відеоконференція між офісом CNBC у Нью-Йорку і чотирма вузами України: Київським інститутом журналістики, Львівським державним університетом, Донецьким державним університетом і Таврійським державним університетом (Сімферополь). У цілому семінар відвідало понад 300 студентів та журналістів.

    Досвід програми підтримки студентів «Професіонали майбутнього» послужив основою для створення проекту «Міжкорпоративний Університет», який був ініційований компанією МТС наприкінці 2008 року.

    Міжкорпоративний Університет - це перший в Україні партнерський проект у галузі освіти, який об'єднав найбільших роботодавців і провідні вищі навчальні заклади: «МТС Україна», «МЕТРО Кеш енд Керрі Україна», «Київська Інвестиційна Група» і «Вімм-Білль-Данн Україна»; Київський національний університет ім. Т.Шевченка, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» і Національний університет «Києво-Могилянська академія». Проект здійснюється за підтримки Міністерства освіти і науки України.

    Проект орієнтований на довгострокову перспективу і має на меті інтеграцію унікальних практичних знань і досвіду компаній у процес підготовки майбутніх фахівців.

Поділитися: