Новини освіти

Відомі освітяни, чиновники та експерти візьмуть участь в дискусії «Реформа Освіти: Болонський процес та автономія вищих навчальних закладів» 16 березня в Києві

  • 15.03.2011

    Фонд Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» разом із Міжнародним фондом «Відродження» проведуть 16-го березня дискусію на тему «Реформа Освіти: Болонський процес та автономія вищих навчальних закладів». Будуть розглянуті уроки із впровадження реформ освіти у Литві, Грузії та Азербайджану, а також корисність цих уроків для України.

    Учасниками заходу стануть відомі освітяни, чиновники та експерти, серед яких: 

    Сергій КВІТ, Президент Національного університету «Києво-Могилянська академія»

    Тарас ФІНІКОВ, Президент Міжнародного благодійного фонду «Фонд досліджень освітньої політики»

    Гія НОДІЯ, колишній міністр освіти Грузії, Директор Міжнародної школи кавказьких досліджень Державного Університету Ілії (Грузія)

    Гіедре ПУРВАНЕКІЕНЕ, Професор Вільнюського університету (Литва)

    Надір ІБАДОВ, Проректор з наукових та технічних питань Гянджинського державного університету (Азербайджан) 

    З вітальним словом до присутніх звернуться Голова Наглядової ради Фонду «Відкрий Україну» Терезія ЯЦЕНЮК та Виконавчий директор Фонду «Відродження» Євген БИСТРИЦЬКИЙ

    Захід проходитиме в рамках проекту «Експертиза закордонних трансформацій», нового спільного проекту фондів «Відкрий Україну» та «Відродження».

    Ключовими питаннями обговорення будуть: Які позитивні та негативні наслідки для освітньої реформи несе в собі інтеграція в Болонський процес? Чи сприятиме автономія університетів підвищенню якості реформи вищої освіти? 

    Ви також можете ознайомитися в окремому файлі зі спеціально підготовленими до дискусії аналітичними матеріали. 

    Дискусія «Реформа Освіти: Болонський процес та автономія вищих навчальних закладів» відбудеться в Готелі «Воздвиженський» (Київ, вул. Воздвиженська 60, 5-й поверх, Універсальний конференц-зал) з 10:00 до 13:00. Реєстрація учасників та представників ЗМІ почнеться о 9:30.

    Просимо журналістів акредитуватися до 15:00 вівторка, 15-го березня.

    Контакт для  ЗМІ: Руслан Кириленко, т. 235-52-98, rk@openukraine.org

Поділитися: