Новини освіти

Програма «Всесвітні студії» Фонду Віктора Пінчука уклала партнерство з Cambridge Overseas Trust

  • 16.03.2011

    З метою підтримки українських студентів, які планують навчатись у Кембриджському університеті, програма «Всесвітні студії» Фонду Віктора Пінчука уклала угоду з Cambridge Overseas Trust - благодійним фондом, який надає підтримку студентам з країн, що не являються членами Європейського Союзу та не входять до Британської Співдружності Націй - щодо спільного фінансування кембриджської стипендії у рамках програми «Всесвітні студії» (WorldWideStudies Cambridge Scholarship).

    З 2011 року українські громадяни - учасники програми «Всесвітні студії», які подали документи на вступ до Кембриджського університету, матимуть можливість отримати решту коштів від Cambridge Overseas Trust, за умови, якщо всі вимоги програми «Всесвітні студії» ними були виконані. Успішні кандидати, по завершенню навчання в Кембриджі, мають повернутися в Україну та відпрацювати за фахом щонайменше 5 років.

    Мета програми Фонду Віктора Пінчука «Всесвітні студії» - формування нового покоління української професійної еліти.  Фонд надає гранти громадянам України віком до 35 років на отримання магістерського ступеню в найкращих університетах світу у таких галузях, як аграрні науки, довкілля та екологія, право та державне управління.

    Перша група студентів - 17 стипендіатів відібраних у 2010 році - на даний час навчаються в університетах Німеччини, Польщі, Швеції, Швейцарії, Великобританії та США.

    Наразі триває другий конкурсний добір програми «Всесвітні студії» на отримання грантів у 2011 році. Прийом документів відбувається в online-режимі на сайті програми: worldwidestudies.org до 15 травня.

    Посилання на сайт Cambridge Overseas Trust:

    cambridgetrusts.org/partners/victor-pinchuk-foundation.html

    Додаткова інформація:

    Всесвітні студії (WorldWideStudies, скорочено WWS) - освітній проект Фонду Віктора Пінчука, спрямований на формування нового покоління української професійної еліти.

    Проект пропонує підтримку громадянам України віком до 35 років для отримання магістерського ступеню у найкращих університетах світу у галузях, які Фонд Віктора Пінчука вважає пріоритетними для подальшого розвитку України. На період 2011 - 2012 роки такими галузями є: сільське господарство, довкілля та екологія, право та державне управління.

    Офіційний сайт програми: http://www.worldwidestudies.org/

    Фонд Віктора Пінчука (pinchukfund.org) - це незалежна приватна міжнародна благодійна організація, що базується в Україні. Фонд був створений в 2006 році бізнесменом і громадським діячем Віктором Пінчуком. Його метою є надання новим поколінням можливості стати творцями майбутніх змін. Для її реалізації розробляються проекти та будується партнерство, як в самій Україні, так і поза її межами. Фонд інвестує у трьох основних напрямках:

    • інвестиції у людину, аби примножити людський капітал;
    • інвестиції у суспільство, аби покращити рівень соціальної взаємодії;
    • інвестиції у світ, аби сприяти поглибленню всесвітньої інтеграції.

    Серед найбільш масштабних проектів фонду - програма допомоги новонародженим «Колиски надії»,  загальнонаціональна програма підтримки талановитої молоді «Завтра.UA», центр сучасного мистецтва PinchukArtCentre, міжнародна мережа YES (Ялтинська європейська стратегія) з підтримки євроінтеграційних прагнень України.

    Фонд Віктора Пінчука є членом Європейського Центру фондів і Українського форуму грантодавців, партнером Ялтинської європейської стратегії, співпрацює з Глобальною ініціативою Клінтона та іншими неурядовими організаціями.

Поділитися: