Новини освіти

«Вплив програми Intel «Шлях до успіху» на підвищення громадянської активності молоді. Впровадження третього курсу програми - «Комп’ютерні технології та підприємництво»

  • 25.03.2011

    31 березня 2011 року о 10:30 Проект ПРООН «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні» запрошує представників ЗМІ взяти участь у прес-конференції на тему: «Вплив  програми Intel «Шлях до успіху» на підвищення громадянської активності молоді. Впровадження третього курсу програми - «Комп'ютерні технології та підприємництво».

    Програма «Шлях до успіху» розроблена компанією Intel спільно з освітніми урядовими організаціями різних країн та з 2008 року реалізується в школах України в рамках Проекту ПРООН «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні»*. Навчальна програма призначена для підлітків віком  від 10 до 25 років та має на меті мотивувати молодь активно брати участь у житті громади, школи, мікрорайону, села тощо. Програма складається з трьох курсів:

    • «Комп'ютерні технології для місцевої спільноти», спрямований на формування громадянської активності молоді.
    • «Комп'ютерні технології та майбутня професія», покликаний допомогти учням у правильному виборі майбутнього фаху.
    • «Комп'ютерні технології та підприємництво»,  створений готувати молодих бізнесменів.

    В ході  навчання молодь опановує такі навички XXІ століття, як: відповідальність, допитливість, самостійність, критичне мислення, міжособистісна взаємодія, інформаційна та медіа грамотність, соціальна відповідальність тощо.

    Проект сьогодні успішно реалізовуються у 350 школах в 23 областях України та в АР Крим. Незалежна експертиза свідчить про підвищення активності молоді у житті громад та стрімкий розвиток волонтерської діяльності, особливо у віддалених місцевостях за підсумками впровадження програми.

    * Проект «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні» реалізується з вересня 2008 року у 12 областях України Програмою розвитку ООН в Україні спільно з  Міністерством України у справах сім'ї, молоді та спорту, програмою Волонтери ООН, компанією Intel, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Всеукраїнська асоціація молодіжного співробітництва «Альтернатива - В».

    Деталі прес-конференції:

    Дата: 31 березня 2011 року о 10:30 – 12:30. Початок реєстрації – 10:00

    Місце: Київ, вул. Еспланадна 20, 7 поверх, конференц-зала навпроти ліфту.

    Учасники прес-конференції:

    • Євгенія Петрівська, Національний менеджер Проекту ПРООН «Молодіжна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні».
    • Венді Шапіро, Міжнародний менеджер Проекту ПРООН «Молодіжна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні»
    • Тетяна Нанаєва, Директор освітніх програм Intel в Україні  або Ніна Дементієвська, Координатор мережевих спільнот Проекту ПРООН «Молодіжна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні».
    • Джованні Моцареллі, Координатор Програми Волонтери ООН.
    • Ігор Хохич, Директор департаменту молодіжної політики Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту України.
    • Лариса Шевчук, Заступник директора Київської середньої школи № 168, де пілотувався курс «Комп'ютерні технології та підприємництво».

    На заході також будуть присутні партнери Проекту ПРООН «Молодіжна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні», представники всеукраїнської асоціації молодіжного співробітництва «Альтернатива - В» та благодійного фонду «Україна 3000».

Поділитися: