Новини освіти

29 червня Фонд Віктора Пінчука оголосить імена переможців програми «Всесвітні студії» 2011 року

  • 29.06.2011
    У середу, 29 червня 2011 року, Фонд Віктора Пінчука оголосить імена 20 переможців освітньої програми «Всесвітні студії» (World Wide Studies) 2011 року, які отримають гранти на навчання у магістратурах провідних світових університетів, що увійшли до списку 200 кращих за рейтингами QS та Times Higher Education. Студенти розпочнуть своє навчання вже восени 2011 року.

    В цей день переможці та засновник програми «Всесвітні студії» Віктор Пінчук проведуть церемонію підписання декларації про спільні наміри та взаємні зобов’язання щодо сприяння становленню нового покоління професійних еліт України. У заході візьмуть участь дипломати, представники громадських організацій та бізнесу.

    Учасники проекту протягом року відбиралися у ході відкритого загальнонаціонального конкурсу. Для отримання гранту на навчання потенційні кандидати мали самостійно підібрати магістерську програму та успішно скласти вступні іспити до університетів,  пройти додаткові підготовчі курси та здати мовні тести. Після чого претенденти були запрошені на співбесіду, в рамках якої вони представили журі програми своє бачення щодо застосування отриманих знань після повернення в Україну.

    Разом з представниками Фонду цього року до складу журі програми «Всесвітні студії» увійшли: Президент Українського клубу аграрного бізнесу Алекс Ліссітса, Виконавчий директор Європейської бізнес-асоціації Ганна Дерев’янко, Директор Інституту демографії та соціальних досліджень України Елла Лібанова, Директор Американських Рад в Україні Крістіна Пендзола-Відович, Директор консультаційного центру EducationUSA Вікторія Михайленко, керівник служби зовнішніх зв'язків представництва Світового банку в Україні Дмитро Деркач, Партнери та Радники найкращих юридичних компаній в Україні: Михайло Харенко, Тимур Бондарєв, Вадим Беляневич, Володимир Монастирський та інші.

    Гранти в першу чергу покриватимуть видатки на оплату навчання в університеті, підручники та медичне страхування.  Розмір гранту, що надає Фонд, встановлюється окремо для кожного випадку, зважаючи на потреби та досягнення студента та покриває до 60% всієї необхідної суми, але не більше 50 тис. доларів за весь навчальний період,  який не перевищує 2 роки.

    Фонд Віктора Пінчука очікує, що по завершенні навчання за кордоном всі отримувачі гранту повернуться в Україну та відпрацюють за фахом щонайменше 5 років.

    Попередня акредитація на участь у заході обов’язкова. Заявки на акредитацію приймаються виключно по e-mail: press@pinchukfund.org

    Контактний менеджер по роботі зі ЗМІ: Кудіненко Ольга, 044 494 11 48, 097 941 48 24

    Додаткова інформація про проект «Всесвітні студії»

    Всесвітні студії (WorldWideStudies, скорочено WWS) – освітній проект Фонду Віктора Пінчука, спрямований на формування нового покоління української професійної еліти. Про його запуск було оголошено в ході щорічних зборів Clinton Global Initiative в Нью-Йорку у вересні минулого року.

    Проект пропонує підтримку громадянам України віком до 35 років для отримання магістерського ступеню у найкращих університетах світу, в першу чергу, в галузях, які Фонд Віктора Пінчука вважає пріоритетними для подальшого розвитку України. На період 2010 – 2011 рік такими галузями є: сільське господарство, довкілля та екологія, право та державне управління.

    У 2010 році було обрано 17 переможців, які продовжили  своє навчання у 6 країнах світу. Загальна сума коштів, що Фонд виділив на гранти проекту «Всесвітні студії» у 2010 році, склала 3 086 265,00 грн.

    Офіційний сайт програми: www.worldwidestudies.org
Поділитися: