Новини освіти

У МОНмолодьспорті триває підготовка ІІІ Всеукраїнського з'їзду працівників освіти

  • 10.08.2011

    9 серпня Міністр освіти і науки, молоді та спорту, співголова робочої групи  Дмитро Табачник та президент Національної академії педагогічних наук, співголова робочої групи Василь Кремень провели друге засідання робочої групи з опрацювання питань забезпечення проведення ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти.

    На порядок денний виносилися питання стосовно обговорення та затвердження робочого плану заходів, складу робочих груп та Рекомендацій щодо організації та порядку обрання делегатів ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти.

    Так, членами робочої групи одноголосно затверджено план заходів з підготовки та проведення з’їзду, якими передбачено заходи з підготовки збірників узагальнених матеріалів та нормативно-правових документів з питань освіти, забезпечення проведення регіональних конференцій працівників освіти та обрання делегатів з’їзду за квотами, підготовки списків делегатів з’їзду, запрошених (представники міністерств та відомств, громадських організацій освітян, молодіжних організацій, товариств, спілок) та почесних гостей (представники посольств, міжнародних освітянських організацій), організація презентаційних матеріалів та виставки досягнень у сфері освіти тощо.

    Затверджено також назву та персональний склад трьох робочих груп: 1) група з підготовки аналітичних матеріалів та основних документів з’їзду; 2) група із забезпечення проведення пленарного  засідання з’їзду; 3) група з організаційних питань.

    Окрім того, робоча група затвердила рекомендації щодо організації та порядку обрання делегатів ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти. Зокрема, виходячи із загальної кількості делегатів з’їзду (1000 осіб) і норми представництва (1 делегат від 870 працівників освіти), визначатиметься чисельність делегацій, пропорційно кількості працівників освіти, які обиратимуться на регіональних конференціях  (з’їздах) голосуванням.

    Наступне засідання робочої групи заплановано на першу половину вересня.

    Джерело: kmu.gov.ua

Поділитися: