Новини освіти

Микола Азаров: Українські школи будуть інтегровані в європейський освітній простір

  • 22.09.2011

    Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що інтеграція українських шкіл в європейський освітній простір – буде наступним найважливішим, хоча і найскладнішим кроком на шляху приведення української освіти до європейських стандартів. На цьому Глава Уряду наголосив, відкриваючи Форум міністрів освіти країн – членів Ради Європи «Школа XXI сторіччя: Київські ініціативи».

    За його словами, процес інтеграції в європейську освіту розпочався з університетів, зараз набирає обертів процес інтеграції професійно-технічної освіти. «Який наступний крок – це звісно школа. Це, безумно, найважливіший і найскладніший крок. Національна системи загальноосвітньої школи має величезну відміну: навчальні програми, підручники, технології, підготовка вчителів. Ці системи створювалися століттями, і нехай розвиваються, але, напевне, розвиваються, поєднуючи традиційні цінності і потреби постіндустріального суспільства», - наголосив Микола Азаров.

    При цьому Прем’єр-міністр акцентував на важливості забезпечення рівних можливостей учням для здобуття освіти, вивчення мов,  використання інформаційно-комунікаційних технологій для обдарованих дітей, а також як привити  їм почуття поваги та толерантності, як зберегти фізичне здоров’я дітей та ін.

    Микола Азаров також повідомив, що рік тому в Україні розпочато серйозні реформи в  освіті. «Уряд і Президент рішуче зобов’язали владу на місцях зайнятися дошкільною освітою, вийти на лідируючі позиції у використанні ІКТ, відродити славу фізико-математичної, інженерної освіти та ін.», - наголосив він.

    Джерело: kmu.gov.ua

Поділитися: