Новини освіти

З 1 січня вчителям підвищать зарплати

  • 05.10.2011

    Столична влада працює над вирішенням головного питання освітян. Так із 1 січня Уряд підвищує зарплату вчителям, а столична влада вирішує питання збільшення муніципальних надбавок. Про це повідомив у прямому ефірі на телеканалі «Київ» голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

    «Ми плануємо й надалі працювати над розробкою столичного стандарту освіти, який має стати орієнтиром для всієї України. Його впровадження пов’язано не лише з матеріальним заохоченням педагогічних працівників, а й з покращенням умов навчання. Тобто це комплексний підхід», – наголосив Олександр Попов.

    Він також поінформував, що при обговоренні міського бюджету на наступний рік було досягнуто домовленості з міністерством освіти щодо комп’ютеризації шкільних бібліотек:

    «Ми закладаємо у бюджет наступного року до 5 мільйонів гривень на комп’ютеризацію шкільних бібліотек та підключити їх до Інтернету».

    Відповідаючи на запитання глядачів, голова КМДА порушив і питання корупції у освітніх закладах.

    «Коли кажуть про корупцію в навчальних закладах, то насамперед мають на увазі збір коштів на підручники, ремонт й таке інше. Боротися із цим можливо лише за умови збільшення фінансування галузі. І ми до цього обов’язково прийдемо», – запевнив Олександр Попов.

    Джерело: kmu.gov.ua

Поділитися: