Новини освіти

Україна та Іспанія розвиватимуть співпрацю в освітній сфері

  • 13.10.2011
    12 жовтня 2011 року Перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Суліма та Державний секретар з питань освіти та професійної підготовки Іспанії Маріо Бедера Браво підписали Протокол про наміри між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України і Міністерством освіти Іспанія  щодо взаємодії в галузі освіти.

    Під час підписання Протоколу були присутні керівник секретаріату Міністерства освіти Іспанії Аґустін Баеса Діас-Морено, заступник Генерального директора з міжнародного співробітництва Міністерства освіти Іспанії Анхелес Муньйос Фернадес де Бастіда, радник Державного секретаря Вісенте Монтавес Аґільяуме, заступник Глави Місії Посольства Іспанії в Україні Рафаель Осоріо де РебейонВійар та представники МОНмолодьспорту.

    Протокол про наміри включає сприяння вивченню тих навчальних дисциплін, які допомагатимуть у вивченні іспанської мови і культури; поглиблення взаємного вивчення систем освіти держав Підписантів і обмін навчальним досвідом та сприяння розповсюдженню позитивного досвіду. Також його підписання сприятиме реалізації спільнихпроектів за участю навчальних закладів, їх викладачів та учнів із України та Іспаніїв європейських та міжнародних програмах; проведенню навчальних заходів для підвищення лінгвістичної та дидактичної кваліфікації викладачів іспанської мови.

    На початку зустрічі Євген Суліма зачитав привітання Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника з національним святом Іспанії – Днем Іспанської Нації.

    Маріо Бедера Браво щиро подякував Президенту України, керівництвуУряду та Міністру, та за підтримку іспанського народу. Він повідомив, що позитивно вражений від відвідування двох шкіл у Києві, де викладають іспанську мову.

    У свою чергу, Перший заступник Міністра Євген Суліма зазначив, що співпраця, яка розвиватиметься між Україною та Іспанією, після підписання Протоколу «набуде нового подиху».

    Він також запропонував розширити існуючу співпрацю у сфері вищої освіти та науки між обома державами, зокрема, в двосторонніх відносинах між вищими навчальними закладами, обміном викладачами, науковою роботою аспірантів та розробкою гармонізованих магістерських програм.

    Наступним кроком, за словами Євгена Суліми, має стати визнання дипломів між Україною та Іспанією.

    Державний секретар з питань освіти та професійної підготовки Іспанії Маріо Бедера Браво підтримав зазначені пропозиції та висловив бажання, щоб під час візиту Президента України Віктора Януковича до Іспанії були підписані відповідні договори про співпрацю між державами в освітній сфері.

Поділитися: