Новини освіти

Форум відкритої освіти

  • 14.10.2011

    26–27 жовтня в Києві в Центрі відкритої освіти комплексу «Дивосвіт» відбудеться перший всеукраїнський Форум відкритої освіти. Ініціаторами Форуму стали понад два десятки громадсько-педагогічних організацій, відомих навчальних закладів і центрів, що становлять експериментальне інноваційне крило української освіти. 


    ПРОГРАМА ФОРУМУ
     

    1. Філософія відкритої освіти, існуючі зразки і напрями подальшого розвитку відкритої освітньої практики.

    2. Майбутнє країни крізь призму розвитку освіти. Проектування нової школи як основа перетворення суспільства.

    3. Шляхи розв’язання кадрових проблем в освітній сфері. Учитель чи тьютор?


    Спеціальною темою Форуму стане «Роль і вплив засобів масової інформації на ситуацію в освіті. Чи існує в країні освітня журналістика?» 26 жовтня буде проведена дискусія на цю тему.

    У Форумі візьме участь Артем Соловейчик (Москва) – головний редактор  Видавництва «Перше вересня». Видавництво є великою корпорацією, що випускає 22 педагогічних газети (http://1september.ru). Артем Симонович Соловейчик, син і продовжувач справи свого батька, видатного журналіста і просвітителя Симона Соловейчика, проведе майстер-клас для українських журналістів.

    Спікери Форуму – президент Українського педагогічного клубу професор В. А. Нікітін, директор Центру тестових технологій і моніторингу якості освіти професор І. Л. Лікарчук, президент Міжрегіональної тьюторської асоціації професор Т. М. Ковальова (Москва), автор світового бестселера «Революція у навчанні» Гордон Драйден (Нова Зеландія).

    На Форумі буде презентований Центр відкритої освіти комплексу «Дивосвіт». Робота Форуму буде транслюватися через Інтернет. 

    Відпрацьована у світі на різних експериментальних майданчиках система Відкритої освіти, що має свої авторитетні проекти в Україні, є плацдармом для принципових змін в освіті країни, побудові навчальних закладів і програм інноваційного типу. Автори і керівники таких шкіл розкажуть про отримані результати, до яких традиційна система лише намагається підступитися.

    На Форумі буде можливість поспілкуватися з лідерами цієї системи, більшість з яких не стали делегатами Третього з’їзду працівників освіти України, що відкривається 28 жовтня. Що символічно і закономірно. Зародки нового сучасного навчання і виховання, затребуваного дітьми, педагогами і батьками, знаходяться в основному в рамках Відкритої освіти, що формується. Застаріла традиційна система не бачить їх, бо намагається утримати кризисну ситуацію, орієнтуючись на вчорашні стереотипи і норми.

    Запрошуємо вас взяти участь у роботі Форуму. Реєстрація на сайті.


    Детальна інформація про Форум
    на сайті  http://www.openschool.com.ua/
    Телефон для довідок   067 209 2174

Поділитися: