Новини освіти

Національний проект «Відкритий світ» - старт «Школи майбутнього»

  • 13.04.2012

    17-18 квітня у Києві відбудеться міжнародна науково-практична конференція «Національний проект «Відкритий світ» - старт «Школи майбутнього», за участі міжнародних експертів від компаній: Microsoft, CiscoSystems, Intel, Alcatel - Lucent, Nokia Siemens Networks, Ericsson та інших.

    17 квітня 2012 року (вівторок).Початок роботи в 9:30 год.

    У перший день конференції, яка відбудеться 17 квітня у залі Національної академії педагогічних наук України (вул. Артема, 52-а), відбудеться презентація результатів пілот – проекту Національного проекту «Відкритий світ», який проходив протягом січня-березня 2012 року у 704 школах України.

    Урочисто будуть нагородженні переможці загальнонаціонального конкурсу зі створення електронно-освітніх ресурсів.

    Головні теми 1 дня конференції:

    • Оптимальні рішення розробки навчальних мультимедійних модулів,
    • Методика проведення уроку в умовах використання інформаційно-комунікаційних технологій,
    • Конфігурація та функціонал комп’ютерного обладнання та програмного забезпечення.


    18 квітня 2012 року (середа). Початок роботи в 9:30 год.

    У другий день конференції, 18 квітняу залі «Еліта» готелю «Русь» (м. Київ, вул. Госпітальна,4), обговорюватимуться умови старту Національного проекту «Відкритий світ» з урахуванням міжнародного досвіду. Ключові теми 2 дня конференції розкриють експерти міжнародного рівня, а саме: глобальний директор по державно–приватному партнерству корпорації «Microsoft» Джойс Фернандес, директор освітніх програм корпорації «Intel» у світі Брайан Гонзалез, керівник робочої групи іноваційних проектів компанії «NokiaSiemens Networks» Міхаель Кніснер, директор департаменту з взаємодії з державними структурами і галузевими організаціями компанії «Ericsson» МихаельХелен, генеральний директор компанії «Alcatel – Lucent» в Україні Олексій Хахлюк та заступник голови Представництва «Cisco Systems Management B.V.» в Україні Фіщук Валерій, а  також керівники центральних органів влади України та народні депутати України.

    В ході конференції буде продемонстровано урок з використанням новітніх інформаційно-комунікаційних технологій в навчанні.

    Вхід для журналістів вільний.

    Як повідомлялось раніше, 11 січня 2012 року розпочався пілот Національного проекту «Відкритий світ». В ході пілоту в 704 середніх школах України були протестовані технічні та організаційні рішення, а також мультимедійні електронно-освітні ресурси (уроки), які передбачається використовувати при розгортанні Національного проекту «Відкритий світ».

    Національний проект «Відкритий світ» - один із 16 Національних проектів затверджених Президентом України і Кабінетом Міністрів України у 2010 році як пріоритет в соціально-економічному розвитку країни.

    Метою Національного проекту «Відкритий світ» є створення єдиного національного інформаційного середовища, в якому, за допомогою новітніх інформаційно - телекомунікаційних технологій, можливозалучити усіх учасників навчального – виховного процесу: учнів, учителів, батьків, адміністраторів освіти до мультимедійних баз даних.

    Створення умов, які б заохочували учнів до успішного навчання та забезпечували б рівні можливостей доступу до якісної освіти кожного громадянина України незалежно від місця проживання.

    Реалізація Національного проекту на першому етапі, який триватиме 4 роки, дасть можливість забезпечити учнів 5-9 класів, а це більше 1,5 млн. дітей, доступом до навчання з використанням новітніх технологій, які включатимуть: високу інтерактивність, повномасштабну мультимедійність, імітаційне моделювання, здатність до модифікації і творчості. Забезпечить запровадження у системі освіти п'ять нових педагогічних інструменти: інтерактив, мультимедійність, моделінг, комунікативність і креативність учня.

    Національний проект «Відкритий світ» знаходиться під управлінням Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами.

Поділитися: