Новини освіти

Перші електронні версії підручників розмістять на сайтах видавництв

  • 23.04.2012

    У видавництвах, які виконують державне замовлення з видання підручників для учнів 1 класів загальноосвітніх навчальних закладів, триває підготовка оригінал-макетів. Відповідно до плану-графіку видання та доставки підручників, до кінця квітня планується розпочати їх друк, а до середини серпня 2012 року – завершити доставку до книжкових баз обласних управлінь освіти і науки.

    Зокрема, вирішено питання забезпечення школярів електронними версіями підручників. Вперше у договорах на видання підручників для учнів 1-2-х класів ЗНЗ передбачено зобов’язання видавництв розмістити електронні версії на власних офіційних веб-сайтах.

    «Раніше, при укладанні договорів з видавництвами, така позиція не передбачалася, оскільки необхідність розміщення електронних версій підручників у мережі Інтернет не виникала», - прокоментував нововведення перший заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Святослав Серебрянський.

    «Щоб розмістити текст будь-якого підручника, навіть на сайті МОНмолодьспорту, необхідно вирішити низку питань, пов’язаних з дотриманням авторських прав на твір. Починаючи з цього року, відповідно до договорів, укладених з видавництвами на виконання державного замовлення з видруку підручників, також діятимуть зобов’язання розміщувати електронні версії на власних веб-сайтах», - поінформував Святослав Серебрянський.

    Зазначимо, що у 2012 році, окрім запланованого видання підручників для учнів 1 класу ЗНЗ, здійснюватиметься додаткове видання підручників для старшокласників. Це дозволить стовідсотково забезпечити учнів підручниками незалежно від зміни контингенту впродовж п’яти років.

    Джерело: kmu.gov.ua

Поділитися: