Новини освіти

Шкільна академія підприємництва. Розпочалось навчання тренерів проекту

  • 20.09.2012

    8 вересня 2012 року у Суліювку поблизу Варшави розпочалась перша навчальна сесія для регіональних тренерських команд українсько-польського проекту «Шкільна академія підприємництва».  Всього до тренінгового табору ORE приїхали по три представники від інститутів післядипломної педагогічної освіти з десяти регіонів України. Кожен з учасників буде опікуватись певним напрямком реалізації проекту у своїй області або місті.  Навчання проводитимуть досвідчені тренери з Польші та України.

    Організатори навчання не відразу дали зрозуміти, що найближчі 10 днів будуть насиченими та яскравими. Відразу по приїзді учасники відвідали Варшаву, побували в старому місті та в парку Лазенки. Погода сприяла екскурсії, не дивлячись на довгу дорогу, учасники були задоволені.

    Після повернення в Суліювек учасники мали можливість ознайомитись та обговорити план навчання. Завдяки детальному виступу координатора проекту з польської сторони Еви Бобінської, дізнатись про свою роль в проекті та плани реалізації проекту в областях на найближчі кілька місяців.

    У своєму виступі Ева Бобінська розповіла про причини вибору тематики проекту, історію його створення. Зупинилась на важливості компетентністного підходу до формування у учнів життєвих навичок. Зупиняючись на кожному з напрямків реалізації проекту польський координатор змогла легко та невимушено розкрити ключові етапи реалізації проекту у 2012 році.
     
    Звичайно, весь день сприяв тому, щоб учасники познайомились. Неформальне знайомство відбулось ще на екскурсії, а на вечірній зустрічі відбулось знайомство учасників тренінгу з тренерами.

    Попереду навчання. Яким воно буде?  Розкажемо у наступних новинах.





    Більш детальна інформація про проект – на офіційному сайті: http://sae-ukraine.org.ua/

Поділитися: