Новини освіти

Сергій Тігіпко: Україна повинна інвестувати в людський капітал

  • 21.09.2012

    Україні необхідно інвестувати в розвиток людського потенціалу, зокрема - потенціалу людей з обмеженими можливостями. Про це заявив заступник голови Партії регіонів Сергій Тігіпко під час відвідання філії Центру реабілітації осіб з вадами психофізичного розвитку в Одесі.

    «Сьогодні багато говорять про те, що після ери панування країн, багатих на нафту і газ, настає час країн, багатих на воду та продукти харчування. Я вважаю, що ера завжди одна - це ера людського капіталу. Той, хто інвестує в людський капітал, той і виграє. І що раніше ми почнемо допомагати дітям з обмеженими можливостями, то більше ми виграємо, більш багатою країною станемо. Я в цьому впевнений», - заявив Сергій Тігіпко.

    Він зазначив, що підхід до цього питання має бути комплексним і системним - починаючи з дошкільної освіти і закінчуючи забезпеченням людей з обмеженими можливостями робочими місцями. Зокрема, за словами С.Тігіпка, необхідну підготовку до школи діти з обмеженими можливостями можуть отримувати в реабілітаційних центрах денного перебування. Щодо середньої школи С.Тігіпко відзначив важливість запровадження інтернет-технологій, які можна використовувати для навчання дітей з обмеженими можливостями.

    Наступним завданням, на його думку, є доступність вищої освіти для дітей-інвалідів. Сергій Тігіпко повідомив, що в законопроекті про вищу освіту будуть передбачені революційні рішення в цьому напрямі.

    Крім того, С.Тігіпко наголосив, що в законі "Про зайнятість населення" передбачені пільги, які стимулюють роботодавців працевлаштовувати людей з обмеженими можливостями.

    За словами Сергія Тігіпка, люди з обмеженими можливостями мають колосальний потенціал, і приклад цього - результати українських паралімпійців на змаганнях у Лондоні.

Поділитися: