Новини освіти

Освітня online-платформа Coursera в партнерстві з Фондом Віктора Пінчука запускає один із своїх найпопулярніших курсів вперше з українським перекладом

  • 09.10.2013

    У понеділок, 7 жовтня, міжнародна освітня online-платформа Coursera вперше запускає навчальний курс «Модельне мислення» (Model Thinking) з українськими субтитрами, переклад та підготовка яких були забезпечені Фондом Віктора Пінчука в рамках глобального партнерства з освітньою онлайн-платформою. Першим для перекладу українською мовою був обраний один з трьох найпопулярніших на Coursera курс, який, за статистичними даними, при кожному новому запуску збирає понад 100 тисяч слухачів.

    Курс викладається професором Скоттом І. Пейджем (Scott E. Page) з одного із кращих університетів світу – Мічиганського університету (University of Michigan). Цикл лекцій розповідає про те, як застосовувати в різних сферах життя та бізнесу математичні моделі, що допомагають приймати більш результативні рішення та обирати найефективніші стратегії. Крім української, курс також перекладено китайською мовою. Всі бажаючі мають можливість безкоштовно стати слухачами курсу, що триватиме 10 тижнів, а також отримати більш детальну інформацію за посиланням: http://pinchukfund.us5.list-manage1.com/track/click?u=fb89d40f66ce24094c602e60a&id=cad0c43785&e=2aab3931e8

    Фонд Віктора Пінчука став глобальним партнером Coursera у травні 2013 року в рамках довгострокової мети освітньої платформи зробити всі наявні курси доступними для міжнародного користування. Крім Фонду, Coursera встановила партнерство з кращими організаціями з різних країн світу для перекладу лекційних курсів з різноманітних дисциплін, щоб забезпечити до них доступ будь-кому, безкоштовно. Серед таких організацій провідні перекладацькі агенції, філантропічні організації, оператори мобільного зв’язку, некомерційні структури, корпорації та університети.

    Фонд Віктора Пінчука вважає онлайн-освіту потужним інструментом, що збільшує і розширює можливості, особливо для молодого покоління. Відповідно до задекларованої місії – надати новим поколінням можливість стати творцями майбутніх змін – Фонд співпрацюватиме з вибраними освітніми онлайн-платформами.

    Співзасновниця та співголова освітньої онлайн-платформи Coursera Дафна Коллер, взяла участь у 10-й Ялтинській Щорічній зустрічі (YES), яка відбулась з 19 по 21 вересня 2013 року в історичному Лівадійському палаці м. Ялта. Вона стала одним зі спікерів панелі, яка була присвячена обговоренню можливостей, які відкриваються перед молодим поколінням у майбутньому, а також змінам та інноваціями, які відбуватимуться в сфері освіти та науки. Разом Дафною Коллер серед спікерів панелі також були відомий фізик та футуролог Мічіо Каку, 16-ти річний американський школяр, зробивший наукове відкриття, здатне зробити революцію в діагностиці онкологічних захворювань Джек Андрака, 13-ти річна студентка з Пакістану, Коледж науки та мистецтв Хадіджа Ніазі, український винахідник, студент, Академія ITstep, Антон Степанов та Роберт Фогель, головний прхітектор освітньої програми World Ahead корпорації Intel.

    У січні 2013 року, в рамках щорічних заходів з нагоди Всесвітнього економічного форуму у Давосі, Фонд Віктора Пінчука присвятив онлайн-освіті свій 6-й Круглий стіл з питань благодійності. Дафна Коллер також стала однією з ключових учасниць панельної дискусії, до участі в якій також долучилися інші видатні спікери, а саме: Томас Фрідман, Білл Гейтс, Рафаель Райф, Ларрі Саммерс, Себастьян Трун, Пітер Тіль, Джиммі Вейлз та Мухаммад Юнус.

    Відео з 6-го Круглого столу з питань благодійності «RevolutiOnline.edu - онлайн-освіта змінює світ» доступне на YouTube каналі Фонду Віктора Пінчука за посиланням

    Фонд Віктора Пінчука – це незалежна приватна міжнародна благодійна організація, яка базується в Україні. Фонд був створений в 2006 році бізнесменом і громадським діячем Віктором Пінчуком. Його мета – надати новим поколінням можливість стати творцями майбутніх змін. Для її реалізації розробляються проекти і будується партнерство, як в самій Україні, так і поза її межами. Фонд інвестує в трьох основних напрямах:

    • інвестиції у людину, аби примножити людський капітал;
    • інвестиції у суспільство, аби покращити рівень соціальної взаємодії;
    • інвестиції у світ, аби сприяти поглибленню всесвітній інтеграції.

    Серед наймасштабніших проектів фонду – програма допомоги новонародженим «Колиски надії», загальнонаціональна програма підтримки талановитої молоді «Завтра.UA», програма підтримки отримання освіти за кордоном «Всесвітні студії», центр сучасного мистецтва PinchukАrtСentre, міжнародна мережа YES (Ялтинська європейська стратегія) з підтримки євроінтеграційних прагнень України.

    Фонд Віктора Пінчука є членом Європейського Центру фондів і Українського форуму грантодавців партнером Ялтинської європейської стратегії, співпрацює з Глобальною ініціативою Клінтона та іншими неурядовими організаціями.

    Офіційний сайт:
    pinchukfund.org

    Coursera - одна з провідних платформ масової онлайн-освіти, яка у партнерстві з кращими світовими університетами та організаціями пропонує безкоштовні
    онлайн-курси для всіх бажаючих. З моменту запуску проект Coursera робить великі кроки для того, щоб зменшити відстань між людьми та якісною освітою та допомогти студентам навчатися без обмежень. Мета Coursera – дати бажаючим можливість отримати освіту, яка покращить їх життя, життя їх родин та суспільства в якому вони живуть.

    Детальна інформація на
    coursera.org

Поділитися: