Новини освіти

Батьки та учні столичної 135-ої гімназії побоюються закриття закладу

  • 15.11.2013

    Перевірка районо сполохала всю школу. Нині тема номер один серед батьків і учнів столичної 135-ої гімназії - закриття закладу. Інспектори районного управління освіти шоковані. Кажуть: просто перевіряють документацію, при чому їхній візит - плановий. А для такої реакції жодних підстав не давали. Подробиці історії - в сюжеті Артема Сорокіна.

    Батьки учнів цієї школи готують звернення до урядовців. Усе через чутки - гімназію мають закрити.

    Оксана Соломатіна, мати школярів:

    - Это здание у нас хотят просто отобрать, его просто хотят отобрать, поскольку здание перед школой нашей, по Коцюбинского 12-ть, три года назад – опустело.

    Такі плітки з'явилися після того, як сюди з перевіркою завітало районо. Щоправда у відділі освіти кажуть - інспекція планова. Три роки тому тут виявили чимало порушень, тепер хочуть пересвідчитися, чи виправилося керівництво освітнього закладу.

    Євгенія Ярова, начальник управління освіти Шевченківського району:

    - У 2010 році перелік цих порушень був досить великий. З боку адміністрації школи за 3 роки недоліки не усунуті. Порушення у веденні шкільної документації, обліку відвідування дітей, навіть з порогу якщо ви зайдете до школи - навіть Гімн України висить з неправильним текстом.

    У школі запевняють - перевірка триває весь останній тиждень, навіть за участі представників Міносвіти.

    Маргарита Гайдук, директор спеціалізованої школи №135 м. Києва:

    - Выносились документы из архивов за три года, копировались журналы. Проверка в этот день довела мою администрацию до такого состояния, что мои заместители и я просто уже к вечеру не могли работать.

    Особливо стурбовані старшокласники - до завершення навчання зовсім небагато. Попрощатися із школою хочуть в рідних стінах.

    - Баба Яга против. Мы не хотим, чтобы нашу школу закрывали, мы её очень любим...

    - Естественно, у нас осталось буквально полгода до окончания нашего одиннадцатого класса.

    Ажіотажем навколо перевірки шоковані у районному відділі освіти. Кажуть, їх інспекція жодним чином не спрямована на закриття школи. Перевірки проводять чи не в усіх закладах району і з таким скандалом зіткнулися уперше. Тепер, аби розставити усі крапки над і хочуть провести загальні батьківські збори.

    Євгенія Ярова, начальник управління освіти Шевченківського району:

    - Школу не закривають, немає ніякого рейдерського захоплення, це неможливо за чинним законодавством України. Триває звичайна перевірка. Ми можемо вийти з ініціативою на батьківську громаду, зібрати батьківські збори, роз'яснити батькам. Така ж сама перевірка триває зараз і в інших школах Шевченківського району міста Києва.

    Сьогодні був останній день перевірки, тепер у районо готуватимуть звіт. Школа ж як працювала, так і працюватиме у звичному режимі.



    Автор: Артем Сорокін. Оператор: Олександр Прозоров. Перший Національний.
    Джерело: 1tv.com.ua

Поділитися: