Новини освіти

Олександр Гребельник: "Рівень кваліфікації молодих робітників відіграватиме вирішальну роль для економіки нашої країни"

  • 13.04.2009

    10 квітня відбулася селекторна нарада з питань реформування професійно-технічної освіти під головуванням першого заступника міністра Олександра Гребельника. Обговорювалися актуальні проблеми розвитку професійно-технічної освіти, залучення альтернативних фінансових та матеріальних ресурсів, наближення органів місцевого самоврядування та роботодавців до проблем підготовки кваліфікованих робітників.

    Протягом трьох років триває експеримент щодо фінансування професійно-технічних навчальних закладів Харківської, Львівської областей та м. Києва з місцевих бюджетів.

    МОН разом з обласними управліннями освіти створює оптимальну модель управління професійно-технічною освітою, яка б відповідала сучасним потребам економіки. Олександр Гребельник наголосив, що сьогодні є важливим забезпечити тісне та ефективне співробітництво між навчальними закладами, роботодавцями і місцевою владою відповідно до особливостей розвитку кожної області.

    "Реформування професійної освіти, - сказав перший заступник міністра освіти і науки, - створить кращі умови для вирішення питань життєдіяльності професійних училищ, максимально враховуватиме попит регіонів у кваліфікованих кадрах, а також сприятиме посиленню ролі місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування у підготовці робітників. Рівень кваліфікації молодих робітників відіграватиме вирішальну роль як для розвитку економіки нашої країни, так і для підвищення ефективності виробництва на регіональному ринку".

    Міністерство освіти і науки усвідомлює важливість формування нової стратегії розвитку професійно-технічної освіти і закликає до відкритого діалогу широку громадськість.

    Прес-служба МОН

Поділитися: