Новини освіти

Зовнішнє незалежне оцінювання контролюватимуть керівники університетів

  • 09.04.2009

    Міністр освіти і науки підписав наказ N 295 "Про спостерігачів від вищих навчальних закладів, підпорядкованих МОН, у проведенні зовнішнього незалежного оцінювання", згідно з яким участь керівного складу університетів у спостереженні за зовнішнім незалежним оцінюванням (ЗНО) є обов'язковою.

    Керівники навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації до 10 квітня повинні визначити та подати списки осіб, які спостерігатимуть за перебігом ЗНО. На пункти тестування буде делеговано 3 952 спостерігачів, робота яких буде забезпечуватися коштом вищих навчальних закладів. Спостерігачі, відповідно до наказу, у триденний термін після проведення тестувань надішлють Українському центру оцінювання якості освіти письмові звіти за спеціально затвердженою формою, в якій міститимуться питання щодо наявності 15 найтиповіших порушень встановленої процедури проведення тестувань.

    УЦОЯО видав посвідчення 3 412 представникам громадських організацій та батьківських комітетів. Процес реєстрації триває до 5 травня 2009 року.

    Нагадуємо, що в Україні вже другий рік проводиться зовнішнє незалежне оцінювання, яке є обов'язковою умовою вступу всіх абітурієнтів до ВНЗ. Цього року незалежне тестування відбуватиметься з 6 травня по 5 червня. Для участі в ньому зареєструвалося 461 981 особа.

    Прес-служба МОН

Поділитися: