Новини освіти

Нарада з видавцями-виконавцями державного замовлення

  • 08.04.2009

    7 квітня в Міністерстві освіти і науки України заступник міністра Павло Полянський за участю директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Олександра Удода та його заступників провів нараду з керівниками видавництв-виконавців державного замовлення у 2009 році.

    Учасники наради обговорили питання:

    • Організаційні заходи Міністерства освіти і науки України щодо виконання державного замовлення на видання навчальної літератури для учнів 9 класів загальноосвітніх закладів у 2009 році.
    • Науково-методичні вимоги до підручників для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів. Стан підготовки оригінал-макетів.
    • Нормативно-правові вимоги до оформлення фінансових документів на видання підручників для учнів 9 класів загальноосвітніх закладів;
    • Про проект Положення про Всеукраїнський конкурс рукописів підручників для учнів 10-12 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

    За результатами наради ухвалено рішення щодо оперативності роботи над доопрацюванням рукописів, надання їм дозволу на друк, підготовку фінансових документів на видання підручників.

    Всього за підсумками Всеукраїнського конкурсу рукописів підручників для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів 105 назвам підручників надано гриф "Рекомендовано Міністерством освіти і науки України". З них дозвіл на підготовку оригінал-макету одержали 48 назв.

    Державним бюджетом України на 2009 рік на видання підручників для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів передбачено 146,4 млн. грн. Аванс для видавництв-виконавців державного замовлення цього року становитиме до 70% від загальної суми. Частина цих коштів вже надійшла до Міністерства освіти і науки України, решта буде одержана до кінця квітня.


    Інститут інноваційних технологій і змісту освіти
    Фото газети "Освіта України"

Поділитися: