Новини освіти

Вивчено досвід викладання предметів двома мовами

  • 15.04.2009

    На виконання галузевої Програми поліпшення вивчення української мови у загальноосвітніх навчальних закладах з навчанням мовами національних меншин на 2008-2011 рр. щодо застосування елементів двомовного навчання при вивченні окремих предметів (математики, історії, географії та ін.) була створена робоча група, до складу якої увійшли спеціалісти департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України та Інституту педагогіки АПН України.

    У лютому робоча група виїхала до Автономної Республіки Крим та м. Севастополя з метою вивчення питання методичного забезпечення викладання предметів двома мовами, розробці загальних підходів до організації навчання на двомовних уроках.

    Під час перебування у регіонах відбулися робочі наради з науковцями та методистами Кримського Республіканського інституту післядипломної педагогічної освіти та Севастопольського міського гуманітарного університету з вищезгаданих питань, відвідано уроки вчителів-предметників Севастопольської білінгвальної гімназії N2 та ЗОШ N37 м. Севастополя, ЗОШ N10, N33 м. Сімферополя, Новоандріївської ЗОШ Сімферопольського району, Новофедорівської ЗОШ Сакського району.

    Кращий досвід вчителів і методистів загальноосвітніх навчальних закладів Автономної Республіки Крим і м. Севастополя буде використано робочою групою при розробленні методичних рекомендацій щодо застосування двомовного навчання при вивченні окремих предметів у загальноосвітніх навчальних закладах з навчанням мовами національних меншин.

Поділитися: